maanantai 31. elokuuta 2015

Beginning of fall

Totesin viimeksi olevani lomalla ja samoissa kuviossa mennään edelleen. Kutsun tätä kesälomaksi, sillä minulla ei muuta lomaa viimeisen neljän kuukauden aikana ole ollut. Kiitos töiden, mutta loma kuin loma, niin eikai sillä nimellä niin väliä. 

Aurinkoa on palvottu ja ensimmäiset syksyn merkit huomattu. Eräänä iltana silmäni osuivat puista pudonneisiin, kuivan rapsakoihin lehtiin. Silloin se iski. Kesä on ohi ja syksy on täällä. Se siitä varsinaisesta kesän lomasta. 


Life starts all over again
when it gets crisp in the fall.
- F. Scott Fitzgerald 

Tämä taitaa olla ensimmäinen syksy vuosiin, kun ei tarvinnut ajatella paluuta koulun penkille. Tuntuu jotenkin vapauttavalta, mutta samalla haikealta. Mihin kaikki aika oikein on mennyt? Kolme vuotta korkeakouluopintoja takana ja viimeinen edessä. Kolme vuotta täynnä muistoja, naurua, itkua, hetkiä ja ihmisiä, joista en halua päästää irti koskaan. Nyt olemme kaikki muuttaneet toisaalle ja tilanne on aivan toinen. Mutta toistaalta jäljellä ei ole enää ainuttakaan luentoa tai kurssia. Ainoastaan lopputyö, jolla tulee tuodaan esiin kaikki se tietotaito, jotka on viimeisten vuosien aikana pääkoppaan ahdettu. Suoraan sanottuna todellinen mission impossible. 

---

Summer is over and autumn is already here. I think this is the first time in years when I don't need to go to school. It feels kinda odd, but at the same time I feel really relief. No more lectures or courses to attend. After a final thesis it will all be done. Until for now.

Just wondering what the future is hiding from me 'cause now I don't have any idea what to do or where to be. I've moved into a new apartment which I literally love! It's perfect and I can even see the sea from my living rooms window. I'm still missing a kitchen table and few paintings, but those are only a little things which doesn't really matter.   


Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself.
- George Bernard Shaw

Varsinaiset lomailut jäivät lyhyeen, kun piti valmistautua tulevaan muuttoon. Elämän varrella kertyneet tavarat tuli pakattua jälleen kerran laatikoihin, joiden kyljissä luki vaihdellen joko Rainbow tai Pirkka Banaani. Onnittelut näin etukäteen myös huomisen Pirkan päivän sankareille. 

Tätä nykyä menen aika harvoin vanhoille kotikulmilleni, mutta aina kun sinne menen, niin olen valmistautunut siihen, ettei aikaa ole koskaan tarpeeksi. Lyhyiden viikonloppujen aikana pyrin näkemään mahdollisimman paljon perhettä ja kavereita. Helppoa se ei ole, sillä vuorokaudessa on todisestusti aivan liian vähän tunteja, ja osa ihmisistäkin asuu hieman kauempana, jonka vuoksi aikataulut tuppaavat mennä ristiin. 


Tällä kertaa onnistuin tavoitteessani varsin hyvin, mikä teki Porissa vietetystä ajastani jälleen kerran erittäin mieluisan. Näin kavereita, joiden kanssa paransimme maailmaa ja hukutimme huolemme mihinkäs muuhunkaan kuin kermajäätelöön. Yksi päivä lähti puolestaan käyntiin aamun pitkällä kahvikakku -tuokiolla isänäitin kanssa. Oli ihanaa jutella pitkästä aikaa kunnolla henkilön kanssa, jota tulee nähtyä aivan liian harvoin. Nauraa menneelle ja pohtia tulevaisuutta.  

Rejoice with your family
in the beautiful land of life.
- Albert Einstein


Uusi koti alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis, ja porukoista oli todella iso apu viikonloppuna. Laitettiin yhdesssä paikkoja kuntoon talkoomeiningillä. Välillä käytiin vähän hulppeammassa paikassa syömässä ja illalla hommia jatkettiin kera kaljan ;D Paljon saatiin aikaan ja nyt puuttuu enää pari taulua ja se ois siinä. Ai niin ja keittiöstä puuttuu tosin ruokapöytä, mutta onnistuu se syöminen väliaikaisesti vaikka banaanilaatikon päältä. 

You are the author of your own
life story. You can start a new
chapter anytime you choose.
- John & Eden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti