keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hetken mielijohteesta

Mitä enemmän joitakin asioita suunnittelee, niin sitä suuremmalla mahdollisuudella ne myös menevät pieleen. Eli toisinsanoen liian tarkka etukäteen suunnittelu on ehdoton nou nou, oli tavoitteena sitten täydellinen illanvietto kaveriporukalla tai viikonloppureissu keskimaahan. Liian yksityiskohtaisesti suunnitellut menot ja tekemiset tuppaavat mennä lopulta aivan nurin, eivätkä siis yhtään alkuperäisten suunnitelmien mukaan. 


Vaikka kalenterissa olisikin merkintä jokaiselle tulevan kahden kuukauden vapaille tai viikonlopuille, niin mitä niitä turhaan sen enempää järjestelemään. Eikö olisi parempi antaa niiden olla ja elää hetkessä? Elää päivä kerrallaan ja katse korkeintaan siinä tulevassa, lähimmässä viikonlopussa. Vasta sitten kun olet mennyt paikasta A paikkaan B, ja palannut sieltä mutkan jos toisenkin kautta lähtöpisteeseen, on sopiva alkaa miettiä tulevaa. Täydellinen elämän eläminen ja siitä nauttiminen jäävät tyystin taka-alalle, mikäli mielessä pyörii koko ajan seuraavien viikkojen humpat ja reivit. Samalla sitä myös laiminlyö ympärillä olevia ihmisiään, etenkin jos he eivät tule olemaan osallisena näissä tulevissa jutuissasi. 


Realize deeply that the present moment 
is all you ever have.
- Eckhart Tolle

Älä unohda, että elämä on tässä ja nyt. Muista nauttia jokaisesta hetkestä ja uudesta päivästä niin kuin se olisi sinun viimeisesi. Sillä eihän sitä koskaan tiedä, mitä voi tapahtua, mitä tulevaisuus on meidän varallemme oikein keksinytkään. 

It is not in the stars to hold 
our destiny but in ourselves.
- William Shakespeare


Jos kaikki asiat kuitenkin tapaavat mennä pipariksi, niin ota käyttöön tämä puhkikulutettu, kliseinen lause, jonka mukaan "everything happens for a reason". Elämä rullaa eteenpäin omalla painollaan, halusit sitä tai et, that's it, piste. Yksittäisillä päätöksillä ja teoilla saattaa olla yllättäviäkin vaikutuksia sen suhteen mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se, miten niihin suhtautuu vaatii totista taitoa. Taitoa ja tahtoa nousta suosta. Tahtoa ja toivoa tehdä asiat paremmin. Toivoa ja halua tehdä jokaisesta hetkestä merkittävän. Halua ja intoa elää omaa elämäänsä. Intoa elää täysillä.Mun arkipäivän pakkaani on viime aikoina sekoittanut se fakta, että olen kerrankin kunnolla kipeä. Unohdin ilmeisesti puun koputukset siinä kohdassa, kun kehuin oman vastustuskykyni olevan huippuluokkaa. Ei tarvinnut kuin yhdet yöelämän tutinat kylmässä ulkoilmassa ja hetken siihen päälle, että tämä flikka tuli kipeäksi. Ottaa muuten aivan mahdottoman paljon kaaliin, mutta tämä on nyt tuollainen vastoinkäyminen, joka on vain otettava mukisematta vastaan. Viikon sairastelu ei vielä riittänyt vaan eilen haettiin lisää sairaslomaa.. että tälläinen elokuu minulla. 


Kaikkia mahdollisia poppaskonsteja on tullut kyllä kokeiltua, ja superfoodeja noukittu litrakaupalla sekä äidin että mummun puutarhoista. Olo ollut sen verran vaihteleva, että viikonloppunakin uskalsin ottaa riskin ja hieman rasittaa itseäni. Olin ilmoittanut itseni ja kaksi kaveriani aikoja sitten Väriestejuoksuun, ja koska siitä oltiin maksettu, niin pakkohan sinne oli silloin mennä, vaikka olo ei edellisenä päivänä ollutkaan kummoinen. 
Juoksu oli esteineen vain sen viisi kilometriä, mutta otti siitä huolimatta vähän koville, vaikka hidasta vauhtia edettiinkin. Koko tapahtuma ei edes oikein vaikuttanut varsinaiselta juoksutapahtumalta, koska monesta seikasta huomasi sen, että ihmiset olivat tulleet sinne pitämään pääasiassa vain hauskaa. Tai no kaikissahan tapahtumissa on tärkeä muistaa pitää hauskaa eikä mitään saa ottaa turhan vakavasti. Porukalla juostessa on hauskanpito kaiken a ja ö, joten muusta viis. 


Maaliin tultiin ehjin nahoin ja asiaan kuuluvasti värikkäinä. 


Hide your craziness behind a beautiful smile.
- Paulo Coelho


The more you make plans, the more they go wrong. That's the way things just go. The universe won't ask your permission, things just happen. My latest misfortune has been the fact that I'm sick. And this really is unbelievable 'cause I don't tend to be sick, I mean like never. But I just need to face this unpleasant fact and be on a sick leave. And no matter how much I have plans for the upcoming weekends, I need to keep my fingers crossed and hope for the best. 

My condition is changing all the time, and last weekend it was actually a bit better than what it's now. Two of my friends visited me in my home town and we took part in one running event called Color Obstacle Run. It was really fun, even tough I wasn't feeling so good. 

What ever might happen, at least I've learned always to enjoy the moment and people around me. We all need our friends and other people around us to make it through tough times. And it doesn't matter if some of your plans fail or turn upside down. Just face the facts and let it be. "Everything happens for a reason" is one of the sentences that you really need to have in your life. It includes much more than you might think. Just believe in yourself and destiny. Have a little faith and everything will be alright.       

 Sun is shining. Weather is sweet.
Make you wanna move your dancing feet.
- Bob Marley


Viikonloppu kavereiden kanssa oli kaiken kaikkiaan onnistunut, vaikka minun sairastelu vähän menoa hidastikin. Lähdettiin siitä huolimatta illalla liikkeelle, ja onneksi sillä siinä nähtyä kivasti muitakin kavereita pitkästä aikaa. Sunnuntaina pilvet ottivat viimein jalat alleen ja kaverinikin pääsivät nauttimaan lämmöstä Yyterin hiekoille. 

The privilege of a lifetime is being who you are.
- Joseph Campbell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti