keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Rikkauden kesä

Pitkä kuuma kesä on vihdoin alkanut! Aika hitooksen kuuma vaan tuolla auringossa, mutta eihän sitä parane valittaa, vaan nauttia näistä harvinaisista kesäkeleistä!Käytiin maanantaina Fatijärvessä uimassa lenkin jälkeen


Nyt se olis sitten muuten loppu, meinaan työharjoittelu! Yhdeksän viikon pituinen urakka loppui Oripään lentokentälle launtaina kello 17.30.

No mutta miksi ihmeessä lentokentälle middle in nowhere?


Keskiviikkona satoi aavistuksen verran vettä...


...mutta lauantaina oli jo kirkkaampaa.

Siellä järjestettiin OKRA -maatalousnäyttely, jossa me oltiin suurjoukolla pitämässä omaa osastoamme. Meikäläinen ahersi siellä kokonaiset kolme päivää, 11 tuntia per päivä (sis. ajomatkat).
En osannut kuvitella, että harjoitteluni päättyisi tälläiseen loppurutistukseen, sillä pelkästään tuo seisominen oli todella raskasta ja otti huonolla tavalla selän päälle. Ihmekkös silti, sillä seisoimme koko päivän aamu yhdeksästä ilta viiteen asti. Ja tähän vielä päälle nuo ajomatkat eli 1,5 tuntia per suunta.

Koska päivät olivat pitkiä, niin siinä pidettiin tietenkin tarpeen mukaan taukoja, joiden aikana käytiin kiertämässä näyttelyaluetta (23 ha) ja katsomassa muiden näytteilleasettajien (500 kpl) tarjontaa. Näytillä oli mm. satoja erilaisia maatalouskoneita, kuten se kuulu pinkki traktori punaisella nahkasisustuksella, ja tietenkin niitä perus krääsiä, joita nyt myydään aivan joka puolella (siis roinaa, laukkuja, koruja, vaatteita yms. lumppuja).

Harjoittelun myötä olen päässyt käymään monissa hienoissa paikoissa ja tutustunut/tavannut/nähnyt paljon uusia ihmisiä. Esimerkkinä ihmisistä voisin mainita nuo julkisuuden henkilöt ketkä näin tuolla Okrassa. Telttamme ohi tepastelivat mm. Matti Vanhanen ja tuore maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. Ja siinä aluetta kierrellessä vastaan tulivat mm. Tomi Björck, Janne Kataja ja Aku Hirviniemi. Eihän tässä siis mitään sen kummempaa, mutta täytyyhän sitä nyt vähän kerskua keitä on nähnyt :D Varsinkin kun täällä Porissa ei kovin usein ketään julkimoa tule vastaan. Tai toisaalta.. täällähän alkaa nuo Pori Jazzit nyt tulevana lauantaina, niin siellä nyt näkee aina vaikka ketä. Silmät auki siis!

Ja tein minä ainakin yhden asian oikein noiden yhdeksän viikon aikana, sillä työni sai kehuja oikeen Brysselin väeltä asti! :D Siinä yhtenä päivänä kun oli valitettavasti pitämässä taukoa, niin siinä meidän osastolla oli käynyt Euroopan komission maatalouspääosaston varapääjohtaja Mihail Dumitru kumppaneineen. Eräs tähän seurueeseen kuulunut mies (ei EU-komissaari kun aiemmin luultiin, vaan ilmeisesti joku projektipäällikkö/ohjelmakoordinaattori tms. tuolta maatalouden ja maaseudun kehittämisen osastolta (DG AGRI )) oli sitten tutustunut esille oleviin aineistoihimme tms. ja myös minun tekemiin esitteisiin!
Kyseessä oli siis Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ohjelmakauden 2014-2020 luonnos , jonka Ympäristökorvaus -osion minä olin kääntänyt helpommin luettavaan/ymmärrettään muotoon, jotta jokainen tavallinenkin tallaaja sen sisällön voisi ymmärtää. Mutta siis anyway tämä kyseinen henkilö oli kehunut esitettäni suurin piirtein täysin maasta taivaisiin tyyliin, että "tämä tulee kääntää kaikille maailman kielille! tämä on todella selkeä! voinko minä saada tämän omaan käyttööni?" No siinä kohtaa kun palasin osastolle ja kuulin kyseisen miehen vierailusta ja sanoista, niin rupesi aavistuksen verran ärsyttämään etten ollut juuri tuolloin itse paikalla! Että miten voi olla näin hyvä tuuri pienellä ihmisellä.. onneksi työtoverit olivat kertoneet tälle kyseiselle henkilölle, että esitteet olivat minun käsialaani :-) Vaikka tosin siis vain karkean yksinkertaistetut versiot tuosta reilun 400 sivun luonnoksesta.

Lauantai-illalla minulla oli kuitenkin vielä sen verran virtaa jäljellä, että päätin lähteä vanhojen kamujen kanssa kaupungille hillumaan. Aikaisin aamuyöstä kotiin kävellessäni törmäsin sattumalta postipateen, jolta sain lähes uunituoreen sunnuntain aamulehden. Kyllä siinä alkoi pakostakin hymyilyttämään siinä kohtaan kun toinen on vasta menossa nukkumaan, niin toiset ne on jo heränneet ja lähteneet töihin. Tapansa kullakin.


Loppuun vielä lyhyt maininta Forssassa kesäkuussa pidetyistä kimppasynttäreistä. Viime vuonna meitä juhli neljä tytsyä ja tänä vuonna joukkomme kasvoi yhdellä miespuolisella synttärisankarilla. Kiitos kaikille mukana olleille, oli ihan huippua!
<3


Mikään tapahtuma ei vaikuta meihin niin paljon
kuin oma asenteemme tuota tapahtumaa kohtaan.
- Tuntematon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti