torstai 23. toukokuuta 2013

Things to do

Mietein tässä joku päivä sitä, mitä kaikkea kesällä voisi oikeen tehdä tai mitä haluaisin tehdä ja mitä aion tehdä. Viime vuonna jäi moni asia tekemättä, koska aika loppui yksinkertaisesti kesken. 
Vaikka kesät tuntuvat aina niin ihanan pitkiltä, niin loppujen lopuksi ne menevät aina vuodesta toiseen todella nopeasti ohi. Kaikki aika menee vaan töissä, eikä viikonloppuisinkaan ehdi lähteä mihinkään pitemmälle reissulle. 
Tänä vuonna kesälomaa on kaiken kaikkiaan hulppeat neljä kuukautta, josta on kohta tosin kulunut jo ensimmäinen neljännes... 
Kesätyöt alkavat maanantaina, joten muutama päivä vielä aikaa laiskotella! Yksi koulujuttu olisi vielä edessä, mutta teen sen tänään valmiiksi, jotta voin nauttia rauhassa loppuviikosta :>

Mutta nyt itse asiaan, kesällä aion:

nauttia auringosta 
ruskettua
mökkeillä
pelata futista
uida
kokeilla uusia ruokia
ulkoilla
lenkkeillä
viettää ikimuistoisen juhannuksen
syödä neulamuikkuja
syödä metrilakuja
telttailla
lukea kirjoja
pelata beachfutista
minigolfata
leipoa herkkuja
grillata
mennä Tallinnaan
reissailla ympäri Suomenmaata
käydä Tuurissa
valokuvata
nauttia hyvästä seurasta
viettää kimppasynttäreitä
käydä Ähtärin Eläinpuistossa
mennä Jazzeille 
vierailla silloin tällöin Vorssassa
osallistua Forssan Suvi-Iltaan (iiiiik)
pitää kaksi viikkoa lomaa ennen koulun alkua
käydä Saksassa
mennä Tampereelle Blockfestiin (elokuu tule jo!)
tehdä töitä...

Tämä suuntaa antava lista kulkekoot mukanani läpi kesän, ja jos sattuu tulemaan eteen tenkkapoo, niin tästä löytyköön siihen ratkaisu, jos toinenkin!

Asiasta kolmanteen, tässä tuli eräs päivä mieleen tiettyjen samanlaisten asioiden eroavaisuuksia, kuten tomaattimurska ja -pyre, värit lila ja violetti, yksikyntisen ja ns. tavallisen valkosipulin erot. Valkosipulien erot olin jokseenkin itse hoksannut ruokaa laittaessani, toinen on toista miedompaa eli suosikaa ihmiset "tavallista" valkosipulia. Sitten kun sain selville mitä tomaattipyre on, niin eiköhän heti kaupassa tulekin eteen seuraava ongelma: sieltä löytyy tomaattisosetta muttei pyrettä?? Voisiko enemmän olla ymmällään! 
Värien suhteen olen kuitenkin vielä varsin epävarma, vaikka eihän sillä ole suurtakaan merkitystä onko jokin väriltään violetti vai lila. Googlaamalla värejä saa molemmista samansävyisiä esimerkkejä, joten kumpi onkaan kampi? Olisi ihan kiva tietää milloin sanoa jotain sävyä lilaksi ja mitä violetiksi. 
Tälläisiä arkipäivän ongelmia vastaan minä taistelen, ei mitään elämää suurempia, mutta sellaisia jotka laittavat toisinaan aivonystyrät sauhuamaan.  

Ai niin! Sain tässä tilattua ajan hammaslääkäriin (asiasta kiinnostuneille), mutta suureksi yllätykseksi se on niinkin pian kuin syyskuussa! Onneksi ei ole mitään akuuttia vaivaa...

Huomenna parturiin ja tekemään tämän viikon hyvä työ eli käynti verenluovutukseen. Viime kerralla, siis sillä ihka ensimmäisellä, kaikki ei mennyt ihan putkeen kauhean jännittämisen takia, ja siellä oltiin sitten tovi keräilemässä voimia. Toivottavasti huomenna kaikki menisi vähän paremmin.


Ajatuksemme ovat kaikkein tärkeintä. Meistä tulee sitä  mitä me ajattelemme.
- Buddha

2 kommenttia:

  1. Sinisestä ja punaisesta saadaan violetti. Kun lisätään valkoista, siitä tulee lila. Näin mä olen asian oppinut :)

    VastaaPoista
  2. joskus kans itsekin tuon kuullut :> mutta silti ihan ymmällään kyseisistä väreistä

    VastaaPoista