torstai 2. toukokuuta 2013

Kevätkooste

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin!


Se olis KESÄLOMA NYT! Viimeinen koulupäivä ollut jo ajat sitten, mutta silti pitää palata vielä kerran kouluun uusintatentin merkeissä... 
Rästitöitäkin olisi vieläkin jäljellä vaikka muille jakaa, joten ilmoitathan mikäli kiinnostuit?

Loma otettu iloiten vastaan ja aloitettu juhlistamalla uusia Suomen mestareita eli Porin Ässiä!


Paikallislehden arkistokuvaa kauppatorilta, missä kultajuhlat pidettiin. 

Porukkaa oli tullut paikalle ihan mielin määrin ja kerääntynyt torin ympärillä olevien talojen ikkunoihin, parvekkeille ja katoille. Siltä seisomalta ei oikeen tajunnut sitä, kuinka paljon porukkaa oli ympärillä. Seisottiin siellä vaan kun sillit suolapurkissa, mutta seuraavan päivän lehtikuva kyllä valotti mieltä torin väenpaljoudesta. 

Tultiin äitin kanssa kaupunkiin just parhaaseen aikaan, silloin kun Ässien voittokulkue oli kävelykadulla keskustan kauppakeskusten kupeessa. Vaikka en ollut seurannut pelejä juuri yhtään, niin olihan se ihan hienoa nähdä Porin ylpeydet kunnon näköetäisyydeltä. Tuskin edes tunnistaisin yhtäkään pelaajaa, jos sattuisi kadulla kävelemään vastaan :D Ainoa vinkki saattaisi olla tavallista harvempi hammaskalusto, ei siis mikään Pepsodent hymy laisinkaan. 

Sitten käytiin maistamassa "pakollisia" Pataleivoksia Petra's Cafeessa. Kuvan tosin muistin ottaa vasta sen jälkeen, kun oltiin äitin kanssa todettu niiden olevan aika pliisun makuisia...


Pata -kuume valloitti Porin lisäksi myös koko Satakunnan ja voiton jälkeisen päivän lehden otsikkokin oli muutettu tilanteeseen sopivalla tavalla: 
Satakunnan Kansasta oli tullut Patakunnan Kansa.


Illalla me tytöt juhlittiin Ässien voittoa omalla tavallamme. Ensiksi Martinaan syömään ja sieltä viihteelle!


VAPPU:

Aluksi minun piti viettää vappua Forssassa, mutta sitten aloin miettiä kumpi on kampi, Pori vai Vorssa, jolloin pitkien pohdintojen ja uusien suunnitelmien jälkeen kallistuin kotikonnuille. Olin muutenkin jo valmiiksi Porissa, joten oli astetta helpompaa (ja halvempaa) jäädä tänne kun lähteä takaisin Fokeen.

Mentiin sitten Jesmun kanssa mun kaverin luo, jossa grillattiin, saunottiin ja vietettiin kokonaisuudessaan rentoa vappua kivalla pienellä porukalla. 


Olisko se ollut toinen grillausvuoro mikä lankesi meille tytöille, mutta eihän me saatu edes puita syttymään ilman poikien apua.. perus naiset ja naisten logiikka. 
Silti tultiin lopuksi yhdessä siihen päätökseen, että suurehkon ruokamäärän takia olisi ehkä vähemmän vaivalloisempaa grillata kaasugrillillä kuin puilla.. 


Tänään käytiin Pampulan kanssa vähän ulkosalla kävelemässä ja ihmettelemässä kevään paljastamia mantuja ja maisemia. 
Huomenna olisi tarkoitus heittää tavaroita kirpputorille ja käväistä illalla katsastamassa tätini tuotoksia taidekoulun näyttelyn avajaisissa. 
Joku (luultavasti) nuoripari oli raapustanut puunrunkoon nimensä päivämäärineen ja ripustanut oksaan kauniin ruusun golfkenttien läheisyyteen. 
On olevinaan kenties romanttinenkin kohta tai sitten siinä piilee jokin suurempi merkitys?


Keväinen puutarhuri juoksee taimi kädessään 
puutarhaansa ympäri etsien maapalaa,
jolla ei vielä kasva mitään.
- Karel Capek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti