torstai 2. toukokuuta 2013

Kevätkooste

Se olis KESÄLOMA NYT! Viimeinen koulupäivä ollut jo ajat sitten, mutta silti pitää palata vielä kerran kouluun uusintatentin merkeissä. Rästitöitäkin olisi vieläkin jäljellä vaikka muille jakaa, joten ilmoitathan mikäli kiinnostuit?

Loma otettu kuitenkin nyt iloiten vastaan ja aloitettu juhlistamalla uusia Suomen mestareita eli Porin Ässiä!

Paikallislehden arkistokuvaa kauppatorilta, missä kultajuhlat pidettiin. 

Porukkaa oli tullut paikalle ihan mielin määrin ja kerääntynyt torin ympärillä olevien talojen ikkunoihin, parvekkeille ja katoille. Siltä seisomalta ei oikeen tajunnut sitä, kuinka paljon porukkaa oli ympärillä. Seisottiin siellä vaan kun sillit suolapurkissa, mutta seuraavan päivän lehtikuva kyllä valotti mieltä torin väenpaljoudesta. 

Tultiin äitin kanssa kaupunkiin just parhaaseen aikaan, silloin kun Ässien voittokulkue oli kävelykadulla keskustan kauppakeskusten kupeessa. Vaikka en ollut seurannut pelejä juuri yhtään, niin olihan se ihan hienoa nähdä Porin ylpeydet kunnon näköetäisyydeltä. Tuskin edes tunnistaisin yhtäkään pelaajaa, jos sattuisi kadulla kävelemään vastaan :D Ainoa vinkki saattaisi olla tavallista harvempi hammaskalusto, ei siis mikään Pepsodent hymy laisinkaan. 

Sitten käytiin maistamassa "pakollisia" Pataleivoksia. Kuvan tosin muistin ottaa vasta sen jälkeen, kun oltiin äitin kanssa todettu niiden olevan aika pliisun makuisia.


Tämä huuma valloitti Porin lisäksi myös koko Satakunnan ja voiton jälkeisen päivän lehden otsikkokin oli muutettu tilanteeseen sopivaksi: Satakunnan Kansasta oli tullut Patakunnan Kansa.


Vappu oli aluksi tarkoitus viettää Forssassa, mutta sitten aloin miettiä kumpi on kampi, Pori vai Vorssa, jolloin pitkien pohdintojen ja uusien suunnitelmien jälkeen kallistuin kotikonnuille. Olin muutenkin jo valmiiksi Porissa, joten oli astetta helpompaa (ja halvempaa) jäädä tänne kun lähteä takaisin Fokeen.

Mentiin sitten Jesmun kanssa mun kaverin luo, jossa grillattiin, saunottiin ja vietettiin kokonaisuudessaan rentoa vappua kivalla pienellä porukalla. 


Olisko se ollut toinen grillausvuoro mikä lankesi meille tytöille, mutta eihän me saatu edes puita syttymään ilman poikien apua.. perus naiset ja naisten logiikka. Silti tultiin lopuksi yhdessä siihen päätökseen, että suurehkon ruokamäärän takia olisi ehkä vähemmän vaivalloisempaa grillata kaasugrillillä kuin puilla.


Keväinen puutarhuri juoksee taimi kädessään 
puutarhaansa ympäri etsien maapalaa, jolla ei vielä kasva mitään.
- Karel Capek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti