tiistai 9. huhtikuuta 2013

Koulutusta, hakoteillä, risteilyä ja verenvuotoa

Nyt lyhyesti parilla kuvalla terästettynä juttua Lemmenlautta -risteily reissustamme ja päivästä sitä ennen! 

Eli torstaina oltiin kahden keketuutori-toverin kanssa Hämeenlinnassa liikuntatuutorikoulutuksessa. Koulutus kesti vaan kolmisen tuntia, ja saatiin vaan uudeksi tehtäväksemme järjestää syksyllä uusille opiskelijoille liikuntatapahtumia (plus muuta sen sellaista) ja kannustaa ihmisiä liikkumaan. Voisiko helpompaa lisäkoulutusta ollakkaan, missä oli ensinnäkin aivan mahtavan kivaa ja saa kaiken lisäksi helposti lisää pisteitä.. minä sanon että ei. 

Koulutuksen jälkeen osallistuttiin Hakoteillä - Lähiravintolakiertoajeluun, jossa siis kierreltiin eri paikkakuntien baareja/pubeja bussilla. Kaikki alkoi Hämeenlinnasta, sitten käytiin Rengossa, Forssassa, Jokioisilla, Ypäjällä, Loimaalla ja Tammelassa. Bussi pysähtyi jonkin kuppilan eteen, meille annettiin kelloaika koska bussi jatkaa matkaansa (myöhästelijöitä ei odotettu), sitten 5 minuuttia ennen lähtöä puhallettiin pilliin merkiksi, että pian matka jatkuu! Oli kyllä kokemuksen arvoinen reissu ja jonne on pakko mennä joskus uudestaan!

Kaikki päättyy aikanaan, niin myös kiertoajelu, jonka jälkeen ilta jatkoi menoaan yhdessä Hämeenlinnan baarissa. Oltiin asennoiduttu siihen, että tullaan takasin Forssaan ensimmäisellä bussilla mikä sinne päin aamulla lähtee, eli 5.45. Meille tarjottiin toki paikkoja minibussista, mutta jätettiin se väliin, koska ajateltiin että muuten jäädään paitsi kunnon elämysmatkailusta :D Yökerhon mennessä kiinni meidän pitäisi löytää vaan jokin jatkopaikka tai 24h huoltoasema tms., jossa voitaisiin sitten tuo baarin sulkemisajan ja bussin lähdön erotusaika viettää. 
Ilta tai siis yö veteli viimeisiään ja meitäkin alkoi vähän ramaisemaan, ja kappas kummaa meille tarjottiin taas kyytiä kotiin. Ei mennyt kovinkaan kauaa kun päätettiin, että tähän tarjoukseen tartutaan. Päästiin pidemmittä mutkitta mun luo nukkumaan pari tuntia odotettua aikaisemmin ja hyvä niin, koska seuraavaksi lähdettäisiin risteilylle! Elämysmatkailusta viis, kunhan pääsee nukkumaan ja keräämään voimia seuraavaa koetusta varten. 

Tällä Hämeenlinnan reissulla tapas taas paljon uusia ihmisiä ja sai monta uutta kaveria :-)

Muutama tunti unta, koululle syömään, takas kämpille suihkuun ja valmistautumaan tulevaan. Vasta kun oltiin selvitty edellisestä reissusta, niin oltiin taas sata lasissa menossa kohti Turkua ja Lemmenlauttaa! Tässä nyt muutama kuva ikimuistoisesta matkastamme

Matkalla huoltoasemalle otettiin pari kuvaa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun Niina oli Turussa!


Mutta ennen kuin lopetan tämän kirjoituksen, niin vielä lyhyesti muusta viikonlopusta. Se oli nimittäin täynnä VERTA! Kyllä luit oikein, pelkkää verenvuodatusta koko juttu. 

Olen ollut meinaan lähemmäs kaksi viikkoa kipeenä (jäätävää yskää, niin että keuhkot hyppää ylös plus kolmiolääke) ja nyt kaikki sitten kulminoitui siihen, kun olin saanut pienimuotoisen nuhan (nenän limakalvot oikeen extra kuivat). Vuotava nenä vaatii luontaisesti niistämistä ja se riitti pilaamaan lähes tulkoon kokonaan minun viikonloppu fiilikseni. Niistä kerran ja vuoda verta seuraavat kaksi tuntia kahdesti päivässä. Anteeksi nimettömän hotellin siivoojille, että peitin vessan lattian verellä ja viehättävillä hyytymillä.. nyt kävi näin. Sen verran meni kyllä hermot, kun kaiken tämän piti pilata vielä minun tuffani syntymäpäiväjuhlat minun osaltani.
Lopuksi kun horisontissa ei loppua näkynyt ja kyynelkanavistakin tuli verta oli aika lähteä päivystykseen polttamaan nokkani lopullisesti umpeen. Pitkän odotuksen ja omituisella tavalla toimivien hoitajien jälkeen pääsin takaisin kotiin ja jatkamaan epäonnistunutta viikonloppuani. Kyllä ne vissiin siellä lääkärissä polttivat oikeasta kohdasta, kun ei ole verestä kuulunut kahteen päivään yhtikäs mitään.. kiitos!

Puhe on kuin lehdet puussa; teot kuin hedelmät.
- Kiinalainen sananlasku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti