lauantai 9. huhtikuuta 2016

Rome 3/3

Vielä lyhyesti muutama juttu Rooman matkastamme. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut, mutta yksi asia jäi kalvamaan mieltä.. nimittäin ruoka. Odotukset olivat todella korkealla sillä matkakohteenahan oli the pizzojen ja pastojen luvattu maa. Onnistuimme kuitenkin valitsemaan juuri ne keskikertaiset eli ei-niin-hyvät ruokapaikat, koska varsinaiset ahaa-elämykset jäivät tyystin kokematta. Yritimme etsiä niitä kaupungin sivukaduilta saadaksemme todellisia herkkuja ja välttääksemme tietysti pelkille turisteille suunnatut "ristorantet".  


Life is like an ice-cream cone,
you have to lick it one day at a time.
- Charles M. Schulz


Kaikki ruoka olin ihan ookoo. Ei huonoa (pahaa) mutta ei järin hyvääkään. Meillä jokaisella oli vielä kaiken lisäksi niin erilaiset makutottumukset, joten mieltymyksiemme täyttäminen ei ollut kovinkaan helppoa ja "nauttimamme" ruoat jakoivat mielipiteet täysin. Yksi tykkäsi, yksi inhosi ja yksi oli kahden vaiheilla. Ja tämä tapahtui joka kerta. 

Emme kuitenkaan joutuneet näkemään nälkää, joten älkää pelätkö. Suurinta herkkua (ainakin allekirjoittaneelle) olivat jäätelöt ja oluet, jotka maistuivat aina tilanteen tullen! Hiljalleen tulevaa pikkunälkää pidettiin loitolla huikopaloilla sekä hotellin aamiaispöydästä mukaan napatuilla hedelmillä ja eväsleivillä. Paikallisia herkkuja päästiin maistelemaan sattumalta löydetyssä kauppahallissa!


One of the nicest places we visited was the Circo Massimo market hall which we found by accident. It was full of local products, food and delicacies such as cheeses, wines, spices, jams, prosciuttos and  handmade soaps etc. 

All in all, we ate a lot and we had always some little snacks with us. But the food was a huge disappointment. No matter how hard we tried to choose the best places to eat (a bit longer away from the main streets and tourist traps) they all turned out to be lame (in out opinion). And all the food we ate shared our opinions entirely. Each time we picked something the one of us liked it, one of us hated it and the third one were always wavering between those two.    


I don't wanna share exact names or anything like that, but feel free to ask me some tips or other things you may wanna know about Rome. 


Short break at top of Spanish StepsTarkkaavaiset ovat varmasti huomanneet etten ole kertonut yhdenkään ravintolan tai muun ruokapaikan nimeä. Kauppahalli on näistä ainoa poikkeus, ja jossa jokaisen Roomaan matkustavan tulisi ehdottomasti käydä!  

Tämä muu salaperäisyys tai nimettömyys vain yksinkertaisesti siitä syystä, että kaikilla on omat henkilökohtaiset mielipiteensä. Meillä on sananvapaus, vapaa tahto ja mieli, eikä niissä ole mitään vikaa tai väärää. Mikäli olet kuitenkin suunnitellut matkustavasi Roomaan ja haluaisit saada joitain vinkkejä tai tuota "hiljaista tietoa", niin viestiä vaan rohkeasti tulemaan. 

Beware of false knowledge,
it is more dangerous than ignorance.
- George Bernard Shaw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti