torstai 31. joulukuuta 2015

Vuonna 2015 koettua

Vuoden alussa olin juuri sopeutumassa takaisin kotosuomeen. Puolen vuoden vaihto meni nopeasti, ja tuntui kun en olisi ollut poissa ollenkaan. Todellisuus oli kuitenkin toinen. Vuosi lähti tämän myötä käyntiin oikein mukavasti. Olin aiempaa itsevarmempi ja tietoisempi siitä, mitä elämältäni oikein haluan. 

You are never too old to set another
goal or to dream a new dream.
- C.S. Lewis

Entistä vahvempana persoonana pakkasin reppuni ja lähdin reissuun, yksin. Reilun parin viikon reissailun aikana ehdein kokea ja nähdä kaikenlaista uutta. Koko tuota aikaa en kuitenkaan yksin ollut. Tapasin ystäviäni ja sain myös uusia tuttavuuksia kaikkialta missä kävin. Ja ne päivät, jotka vietin ypöyksin Lissabonissa, eivät minua haitanneet. Olen aina ollut suht sinut itseni kanssa, joten viihdyn hyvin myös yksin. Silloin on aikaa ajatella syntyjä syviä ja saa tehdä kaiken juuri siten kuin itse haluaa. Ja kun olet suurkaupungissa, niin eihän siellä olla yksin. Täytyy vaan uskaltaa ulos perisuomalaisesta jöröjukan ja hissukan kuoresta ja avata suunsa. Miten muutenkaan sitä täysin tuntemattomiin ihmisiin muka tutustuisi.

It always seems impossible until it's done.
- Nelson Mandela

Reissu päättyi ja oli aika palata Pohjolaan koulun penkille. Voin sanoa, että ensimmäinen koulupäivä Ruotsin jälkeen oli kyllä vaihteeksi aika outo, mutta vain hyvällä tavalla. Enää ei tarvinnut raahata mukanaan lounasta tai pyöräillä tukkaputkella sitä 7 kilometrin matkaa per suunta. Ympäristö vaihtui taas tuttuihin maisemiin ja muutaman sadan metrin koulumatkaan. Ovesta ulos, sillan ali, ohi kanttisbaarin, ohi maan ensimmäisen sähköisen raitiovaunu "patsaan", ohi kirjaston sekä museon ja olet perillä. Jäljellä enää portaat neljänteen vai oliko se kolmanteen kerrokseen.

Great acts are made up of small deeds.
- Lao Tzu

Kolmannen lukuvuoteni päätyttyä päädyin töihin Vaasaan. Tuohon ihanaan rantakaupunkiin, jossa ihmiset puhuvat ruotsia ja jossa tuulee aina, siis joka ikinen päivä kaksneljäseittämän kolmekuusviis. Jatkoin siellä keväällä aloittamaani uutta harrastusta, jonka myötä tuttavapiirini kasvoi entisestään. Ei haitannut vaikka päässäkin välillä helisi, sillä ne olivat osa asiaa ja niille naurettiin. Samoin kävi kesällä kun olin ensimmäistä kertaa Provississa! Jos tyttö tahtoo mennä mukaan musiikinpyörteisiin heilumaan niin hän menee, mutta tulee hetken kuluttua pois kun on naama veressä. Se mikä ei tapa vahvistaa!

Festarit olivat aivan mieletön kokemus, ja minun tuleva perinteeni. Se on yhtä varma asia kuin se, että Pohjanmaalaiset ovat tajuttoman mukavaa sakkia. Aivan ääripäitä verrattuna Satakunnan ja Porin väestöön, jotka todella ovat siis niin omanlaisiansa kuin olla saattaa. Te, jotka tämän ymmärrätte niin tiedätte mistä puhun. Seura tekee kaltaisekseen ja meidän porukassa, meidän heimossa oli sitä jotakin. 

Kesä oli kylmä ja lyhyt. Sen jälkeen pakkasin kamani ties jo kuinka monetta kertaa laatikoihin. Muutin töiden takia Poriin, mutta osa minusta kaipaa edelleen Vaasaan. Vaikka minulla ei ollut siellä juurikaan kavereita, mutta elämä oli siellä jotenkin vain niin iisiä ja huoletonta. Kaipuu on myös kaksikielisyyteen. Olen kyseisen fiiliksen takia varmaan ikuisesti vadelmavenepakolainen. Mutta jos jotain haluaa ja toivoo oikein kovasti, niin sen eteen tulee tehdä jotakin. Tai sitten kaikki palaset vain loksahtelevat paikoilleen, niin kuin asioilla on minun elämässäni tapana käydä. 

No matter how hard the past,
you can always begin again.
- Buddha

Tänään on vuoden viimeinen päivä ja sehän tarkoittaa pientä juhlintaa. Se mitä on tulossa, on tulevaa eikä siitä tiedä varmuudella yhtikäs mitään. Kiitos kaikille, jotka olivat osa elämääni tänä vuonna ja toivottavasti olette täällä myös ensi vuonna ja kaikkina niinä tulevinakin. On ihmisiä, joita en tule enää milloinkaan tapaamaan, mutta he säilyvät muistoissani ikuisesti ja katsovat meidän muiden menoa tuolta pilvien valtakunnasta.

Surrender to what is.
Let go of what  was.
Have faith in what will be.
- Sonia Ricotti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti