sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Work hard and dream big

Uusi vuosi alkaa usein sillä, että ihmiset asettavat itselleen tavoitteita. Tammikuun loppuun eli tähän hetkeen mennessä olen ehtinyt jo kuulla liudan erilaisia "paremman elämän" lupauksia ja haasteita, joilla porukka yrittää motivoida itseään. Lycka till vaan teille, mutta itse en asettanut itselleni mitään tavoitteita eli en ajatellut havitella mitään sen erikoisempaa. 

The start is what stops most people.
- Don Shula

Vuoteni ei siis alkanut tipattomalla, en ole herkkulakossa enkä kituuta itseäni sitä kuuluisaa kesäkuntoa varten. Olen vain päättänyt tehdä asioita, joista pidän ja jotka saavat minut paremmalle tuulelle. Mielentilaan, jossa nauttia arjen pienistä iloista ja hymyillä aamusta iltaan. Tämä lupaus on ainoa, minkä olen itselleni täksi vuodeksi asettanut. Se on ainoa oikea tavoite, mikä jokaisella maanmatosella tulisi olla. Unohtakaa tyhjänpäiväiset lupaukset ja turhuudet, jotka eivät tuota muuta kuin päänvaivaa. Älkää yrittäkö miellyttää muita vaan eläkää omaa elämäänne. Tavoitelkaa sitä parempaa elämää oman itsenne takia. 


New year has began and for some of you it might mean a whole new beginning. And so far I've heard plenty of different kind of promises that people have set for themselves. But please do not commit to something that you cannot do or won't even last. It's just pointless and maybe a bit overrated too. I bet that you can still achieve your goals (f.ex. the summer body of your dreams) without any promises which will only make you stress about them. If you want to have a better lifestyle, life or a year, just do it. 

Do stuff that will make you happy. Remember to enjoy all the little things in your life. Remember to smile when you wake up in the mornings. Think happy thoughts and smile also before going to bed at night. Live for yourself and forget what everyone else might say. It's your life, so it's up to you what you'll do with it. 

Always do what you are afraid to do.
- Ralph Waldo Emerson

For me it's time to take it easy for a while. During the next upcoming weeks I'll relax and think about my future, and what to do with my life. I need to it because I'll graduate in the next month. Only 29 days and then it's all done. Tough it feels like yesterday when I started my studies, but it all happened when I moved into another city in 2012. Everything was totally new for me and I didn't know anyone from the place where I was going to stay at least for the next three years. At that time it was one of the biggest changes in my life.  But I'm glad that I did it. Now I've plenty of memories reminding me from all the crazy things we did with my friends. Memories that are both happy and sad but I won't still change even a one of them.  

Simplicity is the ultimate sophistication.
- Leonardo da Vinci


Enää 29 päivää ja sitten on taas yksi opinahjo käyty läpi. Jatkoin opintoja ammattikorkeakoulussa heti lukion jälkeen eli vuonna 2012. Kaikki se oli osa yhtä isoa muutosta. Uusi alku alkoi tuolloin muutolla toiseen kaupunkiin, jossa en ollut edes koskaan käynyt. Sillä eihän ajaessa Forssan ohi tai pysähtyessä Autokeitaalla nähnyt kyseistä pikkukaupunkia ollenkaan. En tuntenut sieltä entuudestaan ketään, mutta sain sieltä paljon sellaisia ystäviä jollaisia minulla ei ole koskaan ennen ollut. Kaikki tämä tuntuu kuin eilistä, vaikka todellisuus on toinen. Opintoni ovat niin loppusuoralla, että päättötyö on tehty eli nyt vain odotellaan tutkintopapereita. Valmistun kuukauden päästä eli se siis oikeasti tapahtuu.


All our dreams can come true,
if we have the courage to pursue them.
- Walt Disney

Raskas työ vaatii rankat huvit, joten enköhän minä ole kaiken tämän jälkeen oikeutettu nostamaan käpäläni kattoon ja olla hetken tekemättä yhtikäs mitään. Toki pitäisi niitä töitäkin alkaa hakea, mutta kaikki aikanaan eli ei paniikkia. Nyt otetaan vain rennosti ja ihmettellään muun maailman menoa. Jos tässä samalla vaikka keksisi, että mitä sitä haluaisi sitten isona oikein tehdä. Siis mikä minusta isona tulee? Syvällä rintaäänella ja peukalot keskellä kämmentä voin sanoa, että ei harmainta aavistustakaan. Tässä vaiheessa pieni paniikki ja sormet ristiin. Kaikki tapahtukoot aikanaan.

Tuo kysymys on silti ehkä se koko elämän ja omalla kohdallani etenkin nykyhetken polttavin kysymys. Tutkintotodistuksen ja ammattitittelin "saaminen" ei siis aina välttämättä tarkoita sitä, että jollakulla olisi selvät sävelet omasta tulevaisuudestaan. Jos ei tiedä mitä haluaa, niin sitten on parasta vain kokeilla ja etsiä sitä oikeaa. Sama pätee varmasti myös moneen muuhunkin elämän osa-alueeseen, sillä elämä on valintoja täynnä. Niiden tekeminen vaatii mielettömästi rohkeutta ja uskallusta. "Everything happens for a reason" tulee ainakin minun mieleeni aina kun jotain ei-niin-kivaa tai odotettua tapahtuu. Virheistä oppii ja kokemus kasvattaa. Ja sokerina pohjalla kuuluisa klisee eli se mikä ei tapa vahvistaa.  

Let the beauty of what you love
be what you do.
- Rumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti