maanantai 17. kesäkuuta 2013

Time to take it easy

Kesätyöt ovat tosiaan jo minun osaltani alkaneet (neljättä viikkoa mennään). Töissä riittää kiirettä, välillä jopa muille jakaa. Jotkut päivät ovat tosin sellaisia, ettei asiakkaita käy kuin muutama, ja jotkut ovat taas asiakkaita piukassa alusta loppuun. Tänäänkin päivä alkoi tunnin mittaisella selvityksellä.. olisi nyt ensin edes itse herännyt päivään suht raskaan viikonlopun jälkeen.


Vaikka kesään kuuluukin työssäkäynti ja rahapussin lihottaminen (modernissa nykypäivässä nollien lisääminen pankkitilille), niin kyllä sitä silti ehtii ottaa rennosti. Tämäkin viikonloppu sujahti Forssassa juoksutapahtuma Suvi-illassa kirmaillen.
Aloin käymään "säännöllisesti" juoksulenkillä joskus tuossa vuoden vaihteen jälkeen (yritys ainakin oli kova) ja tavoitteenani oli juosta kymppi (10km) Suvi-illassa ilman suurempia ponnisteluja. Treenaaminen lähti hyvin käyntiin, sitten tuli pari taantuma vaihetta ja viime hetkenkin harjoittelut jäivät melko vähälle muiden kiireiden takia. Mutta kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen viime lauantain suoritukseeni. Loppuaikani oli 1.08.18, mikä on lähes viisi minuuttia pienempi mitä odotin.. joten JES, tavoite saavutettu!

"Onnennumero" ja ihka ensimmäinen juoksumitali!


Otin haasteen (porkkanan) vastaan: jos juoksen ensi kesänä samaisessa tapahtumassa puolimaratonin, niin äiti ostaa minulle uudet juoksulenkkarit. Eli eikun vaan uutta tavoitetta tähtäimeen!

Äitin suorituksen jälkeen jouduttiin vähän keräilemään voimia ja kotio lähdettiin lopulta ensiapu-pisteen kautta. Ilta hölläiltiin ja käytiin viime hetkellä Vesihelmessä virkistymässä (tapahtuman osallistujille ilmainen sisäänpääsy).  

Kokemuksesta jäi ensimmäisenä mieleen aivan mahtava fiilis (tulen aivan varmasti uudelleen)! Ja vaikka oma suoritukseni olisikin voinut mennä hieman paremmin, niin loistavan ajan lisäksi saatiin liuta ilmaisia näytepakkauksia (muroja ja kahvia) kotiin viemisiksi!


Sitten kelataan puolitoista viikkoa takaperin Maailman ympäristöpäivään! Porissa järjestettiin tuolloin ohjelmaa vanhoilla veturitalleilla, jossa minä sitten ylpeänä Kekenä kävin pyörähtämässä.


Tapahtuma kantoi nimeä Kestävän kehityksen kesäpiknik, jossa pidettiin puheita, jaettiin palkintoja, valistettiin ihmisiä kierrätyksestä, erilaisista kestävistä arjen valinnoista ja kerrottiin ihmisille esittein/ständein mm. Porin kansallisesta kaupunkipuistosta ja Selkämeren kansallispuistosta. Ja kaiken kukkuraksi siellä sai ilmaista hernekeittoa, joten pakkohan sinne oli silloin mennä! Keitto tosin oli aika kehnoa (huomattavasti parempiakin on tullut syödyksi), ja muutenkin tapahtuma oli aika pliisu. Monenmoiset käsityö-kojut olivat kivoja ja niissä myytiinkin sellaisia käsitöitä, joihin en ollut ennen törmännyt. Olin kuitenkin jättänyt lompakon töihin (visiittini ajoittui ruokatunnille), joten tyydyin vain ihailemaan. Odotin asiantuntijoiden valistavan tavallisia tallaajia siitä, mitä KeKe on ja miksi se on jatkuvasti mediassa esillä. Mutta ei.. siellä ei todellakaan ollut mitään sellaista ja uskon useimpien ihmiset tulleen paikalle vain ja ainoastaan ilmaisen hernerokan paiste silmissään. Karu totuus, mutta näin on näreet omasta mielestäni.


Sitten hypätään taas asiasta kolmateen eli valintakoepäivään Vorssaan! Kuten viime vuonnakin Keken valintakoepäivänä paikalla oli tuutoreita, jotka silloin opastivat tai ainakin yrittivät ohjeistaa meitä untuvikkoja maailman menosta, niin tänä vuonna me uudet tuutorit vuosimallia YSKENU12A2 olimme suorittamassa tuota samaa ja erittäin vastuullista tehtävää. 

Jotkut ne vaan ruskettuu muita helpommin.


Vaikka kesä tuntuukin olevan pelkkää rahan eteen raatamista, niin kyllä sitä ehtii tekemään myös kaikkea muuta. Pitää vaan käyttää kaikki se vähäinen ja kallisarvoinen vapaa-aika järkevästi niin, että ehtii ottaa irti arjesta, tavalla tai toisella.
Viikonloppu on pidempi kiitos Juhannuksen, joten nyt aion todellakin ottaa rennosti ja hölläillen irti raskaasta arjesta. Nyt kuitenkin yöpuulle nukkumaan uudelleen järjestettyyn huoneeseen ja aamulla aikaisin ylös kohti uutta työpäivää. 

 Nuorten liiallinen viisaus olisi huono merkki.
- Baldassare Gastiglione

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti