tiistai 13. syyskuuta 2016

Eräjormat syysreissulla

Siellä sitä taas oltiin, Liesjärven mökillä nauttimassa perämetsän hiljaisuudesta ja hirvikärpästen kutinasta. 


Pieni järven rannalla sijaitseva mökki, joka on suht kaukana kaikesta sivistyksestä tai ainakin melkein keskellä ei mitään. Niin ja autolastillinen tavaraa, joiden avulla selviää edessä olevista öistä sähköttä ja ilman juoksevaa vettä. Ei ihan jokamiehen tai -naisen hommaa, mutta eräjormana olemisessa on se joku kumma juttu, joka vaan tuppaa vetämään puoleensa. Lähinnä silloin kun haluaa pakoon arjesta.


Honest people don't hide their deeds.
- Emily Bronte

Mökin aurinkokennot oli tällä kertaa fiksattu niin, että ne toimivat, joten tuli niitäkin sitten tovi (hetken tai pari) käytettyä. Mukaan harkiten valitut ja otetut ruoat alkoivat nekin (yllätysyllätys) jossain kohtaa tympiä. Onneksi saatiin pientä vaihtelua metsän siimeksestä löydetystä sienisaaliista. Taisi siinä pörriäisten huitomisen ohessa yksi jos toinen voimasana suusta tulla. 


Ennen mökille saapumista käväistiin Hämeenlinnan puolella Aulangon luonnonsuojelualueella. Matkakumppanin tehdessä töitä meikäläinen kuvaili ja kierteli aluetta ristiin rastiin. 
Näkötorniin piti uskaltautua kavuta kahdesti kun aamulla ei tahtonut edes eteensä nähdä. Sumun hälvennettyä maisemat olivat kuitenkin aika komiat.
To a great mind, nothing is little.
- Sherlock HolmesInspiration is a guest that does not
willingly visit the lazy.
- Tchaikovsky 
The best way to predict the future 
is to create it.
- Abraham Lincoln 
Teimme mökiltä myös melontaretken Korteniemen perinnetilalle, johon oli suuntaansa noin viiden kilometrin matka. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, mutta paluumatkaa hidasti yllättäen noussut kova tuuli jonka vuoksi meno oli hieman siksak. Siinä kohtaa saatoimme ehkä hetken aikaa näyttää muiden silmiin parilta Mikkihiireltä merihädässä. 
Time flies when you are having fun.
- Albert Einstein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti