keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Rome 1/3

Keskiviikosta sunnuntaihin eli viisi päivää ja neljä yötä. Se on hyvä pituus lyhyelle kaupunkilomalle pizzan luvatun maan eli Italian pääkaupunkiin. Siinä ajassa ehtii sopivasti katsastaa kaikki turistikarttaan merkityt nähtävyydet. Ja kunhan vain varaa reipasta köpöttelyä varten kunnon bootsit siis kävelykengät jalkaan, niin ei pitäisi tulla ongelmia. 


Reissusuunnitelmat olivat aluksi hieman toisenlaiset, mutta mitäpä niistä kun kerran ulkomailla tuli käytyä niin jes! Matkakumppanien kanssa tehtiin päätös (tavallaan) aika nopeasti, sillä ei mennyt montaakaan päivää kun sitä jo oltiin yläilmoissa kohti Saapasmaata. Tutussa reissumiehen repussa (tarkemmin ottaen 30 litran rinkassa) mukana passi ja hammasharja sekä muutamat muut reissaajan tykötarpeet.

When in Rome, do as Rome does.
- Ambrose Bierce


Oltiin valittu hotelli, jonka hintoihin kuului aamiainen ja joka oli aivan Terminin eli rautatieaseman vieressä. Päivät aloitettiin suht aikaisin ja pakit täynnä lähdettiin aina kiertelemään kaupungin nähtävyyksiä. Ja koska niitä näkemisen arvosia paikkoja oli vaikka kuinka paljon niin tämä olkoon ensimmäinen (kuvapainoitteinen) osa lomamme tunnelmista.  To live will be an awfully big adventure.
- Peter Pan
Colosseum on nyt niin nähty


My favorite thing is to go where I've never been.
- Diane Arbus
Bocca della Verità

Forum Romanum

Maybe the best moment of your life
will be on your next big adventure.
- Siya ZarrabiReissun viimeisenä päivänä ajeltiin ratikoilla ja käytiin heittämässä kolikot meren jumalan eli Okeanoksen valvovan katseen alle Fontana di Treviin.


You are limited only by your imagination.
- Benny Bellamacina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti