perjantai 10. heinäkuuta 2015

Go with the flow

Joskus on ihan okei antaa asioiden olla ja irrotella oikein kunnolla. Ottaa härkää sarvista ja antaa vain mennä. Antaa asioiden rullata niiden omalla painollaan, ja antaa virran viedä. Talla pohjassa ja sata lasissa. Jos jokin asia alkaa kuitenkin pännimään tai nostamaan stressitasoa, niin älkööt kanssaihmiset huolehtiko. Elämän ei tule olla pelkkää suorittamista, sillä se kuluttaa, niin kehoa kuin mieltä. Asioilla on tapana lutviutua (eli järjestyä) ennemmin tai myöhemmin.

It's better to do nothing than
to be busy with nothing.
- Lao Tzu


Välillä sitä on täynnä energiaa ja intoa, jolloin sitä saa aikaiseksi vaikka mitä. Oli kyse sitten urheilemisesta, siivoamisesta, hauskanpidosta, kirjoittamisesta tai muista pienistä, mutta mielihyvää tuottavista arkisista jutuista. Ihminen voi hyvin niin fyysisesti kuin henkisesti, kunnes jossain kohtaa törmää tiiliseinään. Äkkijarrutus ja nokkakolari. Siihen ei tarvita edes mitään sen kummempaa syytä, sillä joskus sitä yksinkertaisesti vaan pysähtyy ja alkaa junnaamaan paikoillaan. Tekemättömät asiat alkavat kasaantua ja rasittavat näin ollen päästä varpaisiin. Tämäkin on kuitenkin ihan okei. Ei kukaan meistä voi jaksaa olla päivästä toiseen kuin Naantalin aurinko tai hymy korvissa lorviva Irvikissa. Vaatii taitoa nousta ylös suosta, mutta jos ympärillä on ymmärtäväinen ja hyvä tukijoukko, niin mikään ei ole mahdotonta. Välillä voi siis jäädä sänkyyn makaamaan, jos se on sitä joka saa juuri sinut rentoutumaan ja irtautumaan arjen pyörteistä. Jokaisella meistä on omat tapansa ja that's fine.

If you correct your mind, the rest
of your life will fall into place.
- Lao Tzu


Mökillä rentoutumassa ja nauttimassa punkkua (mitä meiltä löytyy aina!)


Fiilikset vaihtelevat usein kausittain. Tästä tunnetuimpina esimerkkeinä nuo kliseisen kuulut syys- ja kevätmasennukset. Toki ainaiset vesisateet ja pimeys saavat mielen matalaksi, mutta tämäkään ei koske meitä kaikkia. Jos on ollut kiire töissä tai koulussa, niin sitä tuntee itsensä helposti loppuunpalaneeksi, eikä tällöin jaksa kotiin tullessaan tehdä enää yhtikäs mitään. Tai sitten kuluttaa itsensä (esim. urheilemalla) niin puhki, että seuraava viikko menee sohvaperunana. Jokaisen tulee löytää itselleen se sopiva "kultainen keskitie", jossa asiat ovat tasapainossa. Elämä ottaa ja antaa, mutta se antaa vieläkin enemmän, mikäli pidät ohjaksista kiinni sopivan löysästi etkä murehdi turhia.

Stop trying to leave, and you will arrive.
Stop seeking, and you will see.
Stop running away, and you will be found.
- Lao Tzu


Omalta mukavuusalueelta poistuminen saa aikaan ihmeitä ja auttaa kehittymään. Mitä siitä vaikka kukkarossa olisikin Matti jos toinen aina silloin tällöin. Raha-asioista märehtiminen on luultavasti niitä kaikkein eniten huolta aiheuttavista päänvaivoista, mutta niitäkään ei kannata ottaa turhan vakavasti. Tiukan paikan tullen sitä kyllä pärjää pelkällä puurolla ja näkkileivällä. Pitää vain valita mihin niitä varojaan oikein käyttää. Itselläni nuo edellämainutut ruoat kuuluvat joka päiväiseen ruokavalioon oli lähistöllä Mattia tai ei. Puuro on herkkua ja näkkäri namia!

Life is a series of natural and
spontaneous changes. Don't resist
them, that only creates sorrow.
Let reality be reality.
Let things flow naturally forward
in whatever way they like.
- Lao Tzu


Alkuvuodesta olin aivan varma ettei tämän kesän puolimaratonista tulisi yhtikäs mitään, mutta toisin kävi. Vähäisestä harjoittelusta huolimatta aika parani parilla minuutilla, kun kello pysähtyi Forssassa aikaan 2.13.34. Muistona puolikkaasta oman ennätyksen lisäksi kesän ensimmäiset rusketusrajat ja juoksun jälkeisten päivien jäätävät jumit jaloissa. Harjoittelu jatkuu kohti syksyn tapahtumia silloin kuin huvittaa ja saan lenkkarit jalkaan asti. Ei paniikkia eikä turhaa stressiä. Nyt eletään hetkessä ja nautitaan eteen tulevista uusista asioista ja tuttavista.Matista huolimatta vietin muutaman päivän Provinssissa, josta käteen jäi mielettömän hyvä fiilis, muistoja ja kourallinen uusia kavereita. Kiitos kaikille itsensä tästä tunnistaville, ja nähdään viimeistään ensi vuonna, sillä tästä tulee mun uusi perinne!Olo ollut pitkään kuin Vadelmavenepakolaisella, mutta tämä paikka tuntuu päivä päivältä enemmän omalta. Reilun kuukauden päästä laitetaan taas koko elämä banaanilaatikoihin ja asetutaan uuteen kotiin. Kotiin, jossa viihdyn toivottavasti pitkään ja onnellisena.


Life is all about making choices. First they usually sound like good ones, but in the end they might turn out with something not so good or unpleasant. Anyhow, you must remember to take it easy every now and then. Otherwise you might end up in total burnout. And if you do that, you need to get up, rather than stay in your place. Face the facts and do something with yourself. In the end, everything will be all right. Just have a little faith and believe in yourself. 

Don't worry too much. Live as full you can, and most of all, do whatever makes you happy. Don't care what anyone else might think or say. Go with the flow and you'll be reward.

If you realize that you have enough,
you are truly rich.
- Lao Tzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti