keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juhannus nyt ja ennen

Sitä luulisi, että Juhannuksena kuuluu pakata kimpsut (eli kassit täynnä juomia ja grilliruokaa) ja suunnata nokka kohti mökkiä. Ottaa jalat alleen ja lähteä pakoon kaikkea sitä kaupungin vilinää ja pölyä. Ja juuri silloin kuin pääsee sinne piilopirttiin keskelle-ei-mitään, niin kappas kummaa alkaa satamaan vettä! Mutta se ei ole siis mikään yllätys, sillä vesi on niin tuttua kauraa meille suomalaisille, jotka tuota keskikesää juhlivat todellisella satoi tai paistoi -asenteella. 


Isn't it funny how day by day nothing changes,
but when you look back everything is different.
- C.S. Lewis


Laugh loudly, laugh often and 
most important, laugh at yourself.
- Chelsea Handler


Ei ole kuitenkaan hyvä kangistua liikaa vanhoihin kaavoihin, ja vaihteluhan virkistää. Lapsuuden Juhannusveneilyt ovat vuosien varrella vaihtuneet hieman toisenlaisiin kuvioihin. Veden päällä lipuvasta mökistä ollaan siirrytty saaressa sijaitsevaan kesämökkiin, jossa tulee näin tarkemmin ajateltuna vietettyä aivan liian vähän aikaa.
Elämässä täytyy tehdä valintoja, jotka ihminen laittaa itselleen sopivimpaan tärkeysjärjestykseen. Näin Jussina hengailen mieluusti ensin kaveriporukassa ja sen jälkeen jatkan menoa perheen kanssa saaressa chillaillen. Molemmista löytyy plussia ja miinuksia. Mutta kumpi on kampi riippuu täysin sen hetkisistä fiiliksistä ja tunteista. Usein sitä kaipaa pelkkää luonnon helmassa norkoilua ja laiturilla loikoilemista, mutta tulee sitä menojalan vipattaessa lähdettyä joskus tuonne keskikaupunginkin rientoihin.


Matka kohti Raippaluotoa alkakoot!


Replotin kuulu riippusilta, joka oli muuten iso!

Tämän vuoden midsommar kului kaupungissa yhdessä hyvän ystävän. Kaupassa tehdyn ostosreissun ja pienen suunnittelun jälkeen odotimme erittäin sateista viikonloppua, mutta kuinkas kävikään, ilmat olivat mitä parhaimmat! Toki sitä vettäkin tuli muutama pisara, mutta hyvin vähän ja semmoisiin kellonaikoihin, ettei se meitä haitannut. Kaikin puolin siis oikein onnistunut cityjuhannus. Chillasimme pihakeinussa, nauroimme naurulihakset kramppiin ja rupattelimme niitä sun näitä kunnes lopulta simahdettiin. En kuitenkaan myönnä enkä kiellä etteikö nukahtamiseen (lue rivien välistä sammuminen) olisi vaikuttanut jokin juoma jos toinenkin. Hyvä ruoka ja nesteytyshän ovat Jussin a j ö. 


Happy girls are the prettiest.
- Audrey Hepburn


Ja mitä siis tulee tuohon ruokapuoleen, niin meillä ei ollut kyllä sitä ongelmaa etteikö oltaisi syöty. Tehtiin ihan itse perunasalaattia, josta tuli niin herkkua! Enää ei osteta valmiita majoneesi-mössöjä vaan laitetaan potut kattilaan ja hihat heilumaan. On se vaan niin helppoa kuin sen osaa :-) Jussin parhaat kuvatkin taisivat sisältää aina ruokaa tavalla tai toisella. Tehtiin me muutakin kuin pämppäsimme pihakeinussa. Käytiin pyöräilemässä ja näytin kaverilleni muutamia kivoja paikkoja, joista  käytiin myöhemmin myös ihastelemassa auringonlaskua. Koko viikonloppu sai täydellisen päätöksen kun aivan nokkamme edestä lipusi kaksi joutsenta, toistensa juhannusheilat. Tunnelmaa nostatti taustalla laskeva aurinko ja sadepisarat. Sateen ropinaa kaiuttimista soimaan ja se on siinä. Täydellistä.

Joy is the serious business of heaven.
- C.S. Lewis

All you need for a perfect summer day is one dear friend. The rest you'll figure out together. Our midsummer ended with beautiful sunset in drizzling rain. What more can you wish for. 

We ate, drank, laughed, smiled and almost cried. Mostly laughed and drank. And ate and drank, but we'd fun and that's all that matters. We made plenty of new memories and I couldn't be happier. 

It is not how much we have,
but how much we enjoy, 
that makes happiness.
- Charles Spurgeon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti