keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

KOO niinku kesäloma

Niin se aika vaan kulkee ja pyörii eteenpäin.


"Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin."

Siis tänään on huhtikuun viimeinen päivä, mitä ihmettä?! Tuntuu, kun olisin aloittanut tämän lukuvuoteni ihan hetki sitten, mutta tosi on, että se on nyt loppu. Toisen vuoden vihoviimeiset tentit käytiin tekemässä maanantaina, joten tänään on siis kesälomani toinen päivä ja ennen kaikkea myös vappu. Tämä tarkoittaa myös sitä, että olen nyt puolivälissä amk-opintojani eli kohtahan sitä pitäisi vielä valmistuakin ja tehdä oppari! No onneksi siihen on sentään vielä pari vuotta, jos en nyt jostakin syystä saa päähänpistoa suorittaa loppuopintojani tavallista nopeampaa.Ansaitulla kahvitauolla Lepaalla. Ny me osataan vaa'ita!


Nyt kuitenkin kujeillaan kesälomalla ja nautitaan auringosta. Tämä viikko on pelkkää lomaa ja maanantaina alkaa harjoittelu, joten tulen ottamaan kaiken irti näistä lähipäivistä. Tuli tuossa toissa viikolla syötyä kevään ensimmäinen jäätelökin: ihanasti banaanilta maistuva uutuus nimeltään Pingviini-räpylä. Viimeksi syönyt jätskiä tämän herkkulakkoni myötä meinaan joululomalla, jos ei lasketa parin lusikallisen maistiaisia tuossa yksi viikonloppu ollessani Helsingissä. Koska elämä tai varsinkaan kesä ei olisi mitään ilman jäätelöä, olen asettanut kesän ajaksi yhden poikkeuksen itselleni. Muu lakkoilu jatkuu entiseen tapaan, mutta jäätelöä sopii silloin tällöin nauttia, mutta ei yhtäkään herkullisen kermaista ja kaloririkasta Classic-puikkoa tai mitään sen tapaista! Elämässä kuuluu olla joitain nautintoa tuottavia ruokia ja herkkuja, ja niitä sopii syödä, mutta kohtuudella. Tähän astinen lakkoni ei ole tuottanut mitään ongelmia eikä hetkellisiä mielitekoja ole ollut ainuttakaan, joten loppuvuotta kohden mennään leppoisin mielin.


Kesän eka jäätelö!

Joku saattaakin jo tietää tämän, mutta vietin viime viikonlopun Niinisalossa naisten maanpuolustuskurssilla. Kolme päivää kestävä MPK:n sotilastaito kurssi oli tarkoitettu pelkästään naisille, joten siellä me muijat tetsattiin ja tehtiin kaikkea muuta, mitä tavallisten varusmiestenkin arkeen kuuluu. Harjoiteltiin ensiapua ja vaarallisen henkilön kiinniottamistasta, sekä tehtiin perus sulkeisharjoittelua ja käytiin ihan kunnon loppusotakin!


Viikonlopusta jäi aika hieno fiilis ja sellainen pieni kutina, että jos sitä vielä joskus kävisi armeijan. Mutta sen näkee sitten joskus vuosien päästä, kun olen saanut opintoni suoritettua ja ylipäätään sen hetkisestä elämäntilanteesta. Kokonaan en kuitenkaan kaiva kuoppaa (tai poteroa ;D) sille ajatukselle, että armeijan vielä jonain päivänä kävisin. Kokemus oli mitä mieleisin ja sellainen, mitä en taatusti koskaan tule unohtamaan.Muistan joskus tehneeni jonkinmoisen listan siitä, mitä tahtoisin kesän aika tehdä ja kokea, mutta hiiteen sellaiset. Tehdään asioita, joita eteen tulee ja asioita, jotka miellyttävät. Jos jonkun asian olen eläessäni huomannut niin sen, että liika suunnittelu pilaa aina kaiken. Parempi tehdä asiat vaan spontaanisti ja hetken mielijohteesta. Jos lopputulos ei miellytä, niin tehdään asiat uudelleen. Ihminen oppii uusia asioita kantapään ja virheiden kautta. 
Meikäläisellä on ollut pasmat ihan sekaisin viimeisen parin kuukauden aikana ja tuntuu, että ne alkavat järjestäytymään nyt oikeille paikoilleen, kun koulu ja stressi ovat vihdoin jääneet taka-alalle. Ja nyt se ainoa asia, jolla minä saan päiväni ja kesäni virallisesti käyntiin eli siis Raappanan kuuntelu. Spotify päälle ja nupit kaakkoon. Nää biisit ja niiden sanoitukset on sellaisia, joista tulee joka kerta kesä mieleen ja hymy huulille.Ole muutos, jota etsit.
- Mahatma Gandhi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti