keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lähtölaskenta jouluun on alkanut

Nyt on taas pitkästä aikaa aikaa päivitellä kuulumisia (anteeksi laiskuuteni). Siispä...

Joulukuun alku on aika pitkälti mennyt koulujuttuja tehdessä, ja tänään alkoi kauan odotettu ja ansaittu JOULULOMA! Aah, ihanan pitkä tauko (vajaa nelisen viikkoa) koulusta ja siihen kuuluvista miljoonista projekteista, tehtävistä ja blääbläblää...

Suklaakalenterin ensimmäinen luukku tuli avattua 11 päivää sitten ja tänään aukesi luukku numero 12! Yyyy ja tänään on siis 12.12.12 (karmivaako?) siis samanlainen päivä kuin kaikki muutkin.

Sitten meillä oli koulussa EA1 -kurssi ja nyt sitä sitten osataan auttaa apua tarvitsevia. Kurssi tuntu kyllä tosi hyödylliseltä ja siitä jäi hyvä olo, kun tietää ettei tartte olla ihan peukalot keskellä kämmentä tilanteessa, missä joku tarvitsee apua. Meille opetettiin kaikkea ensiavun perusteita eli miten erilaisissa tilanteissa tulee toimia ja tietysti se kaikkein tärkein eli miten laitetaan ihminen kylkiasentoon ja miten elvyytetään oikeaoppisesti.
Ja kaikista näistä taidonnäytteistä ja oppimisesta on nyt todisteena ensiapukortti, onko sulla sellanen?

Kaikki varmaa tietää mitä tutorit on, etten ala sitä tässä enempää selittämään. Meidän luokalta huimat neljä haki tuutoriksi (myös siis minä) ja kaikki päästiin! Tiedettiin se tosin jo ennen niitä haastatteluja, koska meidän luokkaa ohjaa neljä tuutoria ja meitä hakijoita oli neljä, joten piece of cake!
Samana päivänä tuli myös veronpalautukset, niin pääsin vihdoin ja viimein joululahja ostoksille. Vähän niinkun kaks kärpästä yhdellä iskulla.. samana päivänä sain tiedon, että musta tulee tutor ja sain kaupanpäälle veronpalautus rahat.

Linnanjuhlatkin tuli katottuu tällä kertaa OIKEESTI alusta loppuun, jokaikinen vieras ja suurlähettiläs, tanssit sekä jatkot. Olin vähän pettynyt, kun mikään naisten puvuista ei oikeen loksahtanu. Ne oli kaikki aika jees, muutama vähän hienompi ja näyttävämpi sekä tuttuun tapaan muutama tosi hirveen näkönen!

Viime viikon kohokohta oli lauantai, sillä sillon äiti, iskä ja mummu tuli kylään! Forssassa oli koko viikonlopun kestävät joulumarkkinat, joten käväistiin niissä ja Finlaysonin tehtaanmyymälässä. Ne markkinat pidettiin yhdessä isossa hallissa ja siellä oli monta kymmentä pöytää, jossa porukka myi itse tekemiään koruja ja muita käsitöitä, itse leivottuja leivonnaisia ja limppuja ja niin edelleen :)) Oon asunu Forssassa kohta jo 4kk (syyskuun alusta asti), enkä ollu vielä kertaakaan käynyt Finlaysonin tehtaanmyymälässä ennen tätä lauantaita, ja ihan hyvä niin, meinaan sieltä olisi voinut ostaa kaiken! Ostohimo piti kuitenkin pitää kurissa ja ostaa vain niitä mitä tuli hakemaan eli joululahjoja ja tyynynpäällisiä.

Eilen tiistaina vietettiin meidän luokan keskeistä saunailtaa viisnepan saunatiloissa. Porukkaa kävi tosiaan saunassa, syötiin, pelattiin lautapelejä ja biljardia. Ilta loppu lyhyeen, mutta oli jätte kivaa! Suur kiitos illan järjestäneille tuutoreille!

Nyt ollaan Porissa ja tavarat (vaatteet sun muut) purettu kasseista ja laitettu oikeille paikoilleen loman ajaksi. Tavoitteena siis ottaa kaikki ilo irti tästä hetkellisestä vapautuksesta ja aloittaa uusi vuosi hyvin levänneenä, rentoutuneena ja iloisin mielin!

Onnettoman ystävät ovat kaukana.
- Lucius Seneca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti