tiistai 22. elokuuta 2017

A day to remember

Miksi kaikki hyvät ideat tulevat mieleen aina silloin kun et ole kirjoitusvälineiden (siis läppärin) äärellä. Paperi ja kynähän nyt ovat menneen ajan juttuja enkä itse henkilökohtaisesti koe, että aivopieruina mieleen tupsahtaneita romaaneja olisi kovin helppo alkaa kirjoittaa ylös kännykän muistioon. 

Eli rattaat alkavat pyöriä usein kävelylenkillä köpötellessä tai juuri sänkyyn mennessä kun olet asettunut mukavasti peiton alle. Tänään kävin ensimmäisen mukaisesti. Olin lenkillä kun tajusin, että jotain pitäisi tänne kirjoitella, joten eikun hajanaisia palasia kokoamaan.

I'll never forget you, you'll always be by my side.
- Zara Larsson

Monet ovat varmasti huomanneet kuinka suuri vaikutus musiikilla on elämässämme? Ei tarvitse kuin kuulla oikea biisi kun tunteet ne nousevat pintaan ja muistot vyöryvät mieleen. Joissain tapauksissa myös pala kurkkuun. Elämä on tarkoitettu elettäväksi, mutta välillä tuollaiset tiukassa-johonkin-hetkeen-sidoksissa-olevat soundit ja lyriikat ovat liikaa. Sitä kun muistaa niin paljon kaikenlaista. Hetkiä joissa on koettu onnistumisia, pettymyksiä, iloa ja surua.

Tätä aihetta pohtiessani yritin miettiä niitä asioita, jotka tulevat ensimmäiseksi mieleeni. Juuri tällä hetkellä päällimmäisenä olevia muistoja, joilla on kytköksiä taannoin kuuntelemiini kappaleisiin. En nyt ala sen enempää laatimaan luetteloa, mutta avaan niistä muutamaa joten tarkkaavaisimmat teistä saattavat bongata joitain viittauksia sinne sun tänne, ajattomiin klassikoihin tai kuumiimpiin uutuuksiin. Vinkkinä, että ensimmäinen löytyy tekstin otsikosta.  

Listaaminen olisi muutenkin ihan turhaa, koska kaikilla on omat mieltymyksen kohteensa. Mistä tykkää ja milloin, etenkin millaisella fiiliksellä. Omalta soittolistaltani tulee välillä vastaan esimerkiksi vaihtovuotenani (nojoo olin vain puolen lukuvuotta) jatkuvasti Ruotsin puolella soinut kipale, jonka kuullessa tulee mieleen koko tuo vaihdossa vietetty aika sekä sitä edeltävät kuukaudet. Kaikki se touhu ja tuhina ennen lopullista päätöstä tehdä haaveista totta. Ja varsinkin se päivä jona reissuun lähdettiin ja mitä tuona päivänä tapahtui saattoseurueeni kanssa. Minä olen minä ja maailma on mun. 

One by one we see the sun, feel the day has just begun.
- Otto Knows

Aivan uunituoreetkin laulut voivat herättää tunteita. Tai lähinnä niiden sanoitukset mikä on minusta hieman outoa, mutta minkäs niille mahtaa. Sanoista muodostuu lauseita, joilla on suuri merkitys ihan siinä missä kuvat kertovat enemmän kuin sata sanaa. Liekö sattumaa, sanoittajan ammattitaitoa vai tämän silkkaa omaa elämänkokemusta, mutta ajoittain tulee vastaan laulu joka voisi olla otettu suoraan omasta elämästä. Tai ehkä se tunne että tämähän on tuttua, on vain todiste siitä että monella meistä on samankaltaisia kokemuksia. Etteivät elämämme eroakaan niin paljoa toisistaan. Aina kun jossain (paikasta riippumatta) kuullaan tietty biisi, niin se on menoa se. Sitä tunneryöppyä ei voi nimittäin estää eikä sitä saa helpolla pois mielestä, ainakaan niiden kuuluisien meidän/teidän/minun/sinun biisien kohdalla.

Elämä eletään päivä kerrallaan, askel askeleelta, etsien sitä omaa tasapainoaan. Välillä on ihan fine ottaa rennommin, koska ainakin silloin voi olla varma ettei vain sattuis mitään. Muista kuitenkin ettet sulaudu liikaa sohvaasi. Poistu omalta mukavuusalueeltasi ja muuta joitain juurtuneita tapojasi tai arkipäivän rutiinejasi. Luo muistamisen arvoisia hetkiä, päiviä tai muita tapahtumia. Mieluiten niitä mieluisia ja hymyn huulille nostattavia.

Keep your hopes up high and your head down low.
- A Day To Remember

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti