perjantai 20. helmikuuta 2015

Reppureissaajan matkassa, Pariisi

Matkan viimeiselle osuudelle lähdettiin Lissabonista. Pakkasin kamani aamun pikkutunneilla ja lähdin kävelemään kohti bussipysäkkiä, josta matka jatkui lentokentälle. Oli varsin kiintoisaa seistä siinä bussia odotellen, kun paikalliset ihmiset olivat tulossa baarista kotiin ja jotain siinä ympärilläni örvelsivät. Ei siinä auttanut kun vetää naama peruslukemille ja seistä aloillaan. Jos siinä kohtaa olisi säikkynyt tai ollut muutenkin epäileväinen, niin silloin nuo örveltäjät olisivat varmasti tulleet jututtamaan. Mutta onneksi tämä Pohjolan neito ei pienistä hätkähdä, joten mitään ongelmia ei tullut. Taidettiin me siinä erään selvänä olleen paikallisen kanssa vaihtaa pari sanaa ja nauraa niiden muiden tekemisiä.

Once a year, go someplace you've never been before.
- Dalai Lama

Jos joku osaa tai pystyy jostain tuolta rivien välistä huomaamaan, niin tähän asti reissu oli mennyt kuin unelma, ilman minkäänlaisia ongelmia tai vastoinkäymisiä. Tai mitä nyt pieni kömmähdys tuon Lissabonin hostellin kanssa, mutta henkilökunta oli siellä onneksi ihanan ymmärtäväisiä, joten vältyin suurilta taloudellisilta menetyksiltä. 

Kaikki muuttui kuitenkin kun vihdoin pääsin Ranskan puolelle. Matka pieneltä lentokentältä Pariisin keskustaan sujui hyvin (pienessä tupaten täydessä linja-autossa), ja sain myös apua eräältä erittäin mukavalta herrasmieheltä, joka siis auttoi minua valitsemaan oikean metrolinjan ja niin pois päin. Tiemme erosivat metrossa ja minä jatkoin totuttuun tapaan itsevarmana ja pelottomana yksikseni eteenpäin. Sitten astuin metrosta ulos yhdessä kaupungin suurimmalla asemalla, josta ulospääsy oikealle kadulle koitui harvinaisen hankalaksi :D Hetken pyörimisen jälkeen päätin mennä ulos vain jostakin ovesta, ja alkaa etsiä ystäviäni. Tapasin Pariisissa kaksi luokkakaveriani, jotka olivat myös matkustelleet ennen Ranskaan tuloa. 

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Löysimme toisemme ja aloimme latelemaan yhteen ääneen sitä, kuinka surkea paikka Pariisi todellisuudessa oli :D Terveisin jääräpäiset suomalaiset, jotka eivät osaa sanaakaan ranskaa, ja jotka viettivät kolme päivää paikassa, jossa kukaan ei puolestaan puhunut yhtään englantia. Mutta onneksi minun ei tarvinnut olla tuossa kaupungissa yksin, sillä siitä ei olisi tullut tuskin mitään.

---

I took a flight from Lisbon to Paris. So far, my trip had been like a dream. I didn't have any problems before I came to Paris. At least the one, when I had almost failed my hostel booking. Luckily, the staff in that hostel were really nice and helpful, and they understood my situation and helped me! 

My favorite thing is to go where I've never been.
- Diane Arbus

But I was so disappointed to Paris, because there were absolutely no one who could speak English. And either me or my friends can't speak any France. I met two of my friends in Paris, who had also been travelling for a while before we met. And they totally agree with me, that Paris sucks! :D Sorry for you who know how to speak France and enjoy being there.   

Things wasn't that expensive, but because we're from Finland, we need to drink coffee, because we love it! And coffee was really expensive. Then every once and a while, we bought a ticket to take the subway or buss, but then we realize that we don't have to do it! For example, the buss drivers didn't speak any English, so we just walked in and didn't care. Hahahahaaa! To us, fare dodging (matkustaminen pummilla) was the best way to go from one place to another.


Suomitytöt ja EihveliWhen the travel bug bites there is no known antidote,
and I know that I shall be happily infected 
until the end of my life.
- Michael Palin
Tarjos ne meille kolmellekin lukkoja..
Yksi lapsuuden haaveistani kävi vihdoin toteen, kun näin Kellonsoittajan kotikehdon eli Notre Damen!

Arc de Triomphe Riemukaaren päältä oli aivan uskomattoman hienot näkymät joka suuntaan. Sää oli tuona päivänä tosin aika sumuinen, kuten kuvista näkyy, mutta upeaa oli siitä huolimatta!


Näki sieltä Eihvelinkin uudelleen
Musée du LouvreMeitsi ja Mona-Lisa


Taidemuseossakin voi olla kivaaJättimacaroooooni


Suomeen paluulennollekin ehdin just enkä melkeen :D Tuppas jäämään vähän viime tinkaan.. 


If you think adventure is dangerous,
try routine, it is lethal.
- Paulo Coelho


I bought lot of stuff, clothes and souvenirs. The trip and these past days have been amazing, and I wouldn't change a thing about them. I've become braver and gain plenty of new experiences. Life is all about finding yourself and living on the edge. So, get up and pick up your bags and go travelling. It's never too late, but it's much easier when you're young, wild and free.

Travel doesn't become adventure, until you 
leave yourself behind.
- Marty Rubin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti