maanantai 22. joulukuuta 2014

X-mas is just around the corner

First, shortly some words in Finnish and after that in English, enjoy!

Ensialkuun nyt vähän juttua suomeksi, kun joillakin tuntuu olevan hankalaa tuo englannin ymmärtäminen ;D
Nyt sitä siis ollaan takaisin Suomessa ja valmiina joulun viettoon! Olin täällä viimeksi lyhyellä visiitillä tuossa loka-marraskuun vaihteessa, jolloin minusta tuntui etten olisi ollut poissa edes viikkoa. Palasin tänne lauantaina ja silloin kyllä tunsin sen, että olen ollut poissa jonkun aikaa. Enkä itse asiassa oikeen vieläkään ole ihan täysin tänne asettunut. Ajatukset kun pyörii edelleen englannin kielellä ja loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin sen verran erilaista täällä, että tottumiseen varmasti menee vielä tovi.
Ja vaikka suomea on siis tullut höpöteltyä jo pari päivää, niin sen kirjoittaminen tuntuu todella hassulta (ja vähän myös vaikealta) eli anteeksi jo nyt, JOS JA KUN huomaatte joitain kielioppivirheitä tai omituisuuksia sanajärjestyksessä! Sitä se ulkomailla asuminen teettää, että alkaa vähän tavat ja tottumukset muuttumaan, vaikka itse ihmisenä en ole muuttunut mielestäni lainkaan. Olen ihan se sama henkilö kuka lähti tuon rapakon toiselle puolelle silloin elokuun lopulla. Nyt olen vain entistä itsevarmempi ja rohkeampi toteuttamaan asioita, joita itse haluan.

Päätös lähteä ei ollut helpoimmasta päästä ja joudun luopumaan monesta asiasta, mutta kun ihmisellä on unelma, haave tai mikä tahansa juttu, jonka on halunnut toteuttaa jo usean vuoden ajan, niin ei siinä auta muu kuin elää omaa unelmaansa ja tehdä toiveista totta. Aluksi tuntuu pahalta, mutta ajan kanssa kaikki helpottuu ja uskon, että palkinto odottaa tuolla jossain tulevaisuudessa. Uskon myös, että kaikella on merkityksensä tai jos ei vielä ole, niin ne kyllä sieltä muodostuvat. Tavalla tai toisella.

Tämä syksy oli ehdotta yksi elämäni parhaimmista kokemuksista, jota en tule ikinä unohtamaan. Kavereita jäi suurin ikävä, mutta onneksi tässä on vielä paljon elämää edessä. Heidän kanssaan tulee pidettyä paljon yhteyttä (kiitos netti, some ja skype) ja aiomme myös nähdä aina kun se on vain mahdollista (toivon mukaan ainakin kerran vuodessa).

---

I'm finally back in Finland and it's time for Christmas holiday! This time it really felt like that I'd been away for a while. Last time when I was here for my holiday, around month and a half ago, I felt that I haven't been away even for a week. It was really hard and felt so sad to say goodbye to all my friends, but we'll meet again.  


"One way or another I'm gonna find you
I'm gonna get you, get you, get you, get you
One way or another I'm gonna win you
I'm gonna get you, get you, get you, get you.

One way or another I'm gonna see you
I'm gonna meet you, meet you, meet you, meet you
One day, maybe next week
I'm gonna meet you, I'm gonna meet you, I'll meet you!"
  

It was snowing in Uppsala just few days before I left from there, but the in the very next day everything was already melted away. At least I had a chance to see the city a bit whiter for a while.   


I had such a great time during my exchange and I wouldn't chance a thing. It was definitely my best autumn so far, even with all the ups and downs. 

An experience, that I will never forget. Experience, that helped me to grow as a person. It didn't chance me, so I'm still the same person that I was half a year ago. The only difference is that now I'm more confident and braver to do things that I really want to. I had to gave up so many things to make my long-time dream come true. The decision was the toughest one so far, but in my opinion people need to live and fulfill their own dreams. 

In the end, everything will be worth it and generate even more greater matters. You only need to wait for them to happen.     
Now, it is snowing outside and everything looks so pretty in there. Finally, we're gonna have a white Christmas! 


There  is hope in dreams, imagination and in the courage 
of those who wish to make those dreams a reality. 
- Jonas Salk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti