tiistai 27. elokuuta 2013

Lomaillen Moselin laakson upeissa maisemissa

Elikkäs tuli tuossa heti töiden loputtua lähdettyä Saksaan lomareissulle. Vika työpäivä oli perjantaina ja lento puolestaan heti sunnuntaina, joten ei siinä hirveesti ehtinyt vapaalla ottaa rennosti. Pirtein mielin ja hyvällä porukalla sitä kuitenkin matkaan lähdettiin, ja saavuttiin majapaikkaan hyvissä ajoin alkuillasta. 
Senheim oli kohteemme nimi, jossa yövyimme. Tuonne pieneen ja idylliseen Moselin varrella sijaitsevaan kaupunkiin johtava tie oli paikoittain melko mutkikas ja ylösalas -päin menevä.  


Tykkään kuvailla erilaisia kylttejä, vaikken usein ymmärräkkään mitä niissä sanotaan :D Eli Te, jotka jotain tuosta saksan kielestä ymmärrätte, niin älkää ihmetelkö, jos olen sattunut ottamaan jostain perin tyhmästä kyltistä kuvan.


Sitten törmättiin kadulla jättietanoihin! Kuvista ei nyt käy ilmi kuinka isoja ne olivat, mutta isompia mitä olen eläessäni Suomen luonnossa nähnyt! 
Monet niistä olivat valkoisia (albiinoja vai?) ja osa taas ihan tavallisen ruskeita, mutta ilman kuorta.


Yksi painui visusti piiloon, mutta tuli näyttämään heti sarvensa kun sille vähä lauleskeli...


Cochem


Juhlissa ruokailtiin seisovasta pöydästä, joten jälkiruokiakin tuli maistettua joka sorttia :---)


Morsiuskimppu, jonka minä sitten menin vahingossa nappaamaan... usko näitä nyt sitten.


Aivan tajuttoman upeet maisemat: jyrkät laakson rinteet täynnä viiniköynnöksiä!


Mentiin myös yhden kanavan läpi matkan aikana. Aika hieno kokemus sinänsä, kun laiva nousi ja laski, tylsää taas se, että tuossa tönötettiin tovi ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa...Ei pidä pelätä vanhenemista, vaan sitä että sydän vanhenee.
- Kiinalainen sananlasku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti