maanantai 27. helmikuuta 2017

Sano mitä ajattelet

Välillä on sellaisia tilanteita joissa sitä vaan on hiljaa ja kuuntelee muita. Tai ainakin on kuuntelevinaan ja nyökkäilee jos muistaa taikka jaksaa. Tai siis ainakin mulla on, tiedä sitten teistä muista. Ajatukset kun vaan sattuu olemaan jossain aivan muualla että keskittyminen nykyhetkeen herpaantuu. Tälläiset tilanteet ovat kuitenkin vain hetkellisiä, ohimeneviä laput-korvilla-momentteja. 

I think a lot, but I don't say much.
- Anne Frank

En ole koskaan tykännyt olla huomion keskipisteenä tai ollut muutenkaan kovin äänekäs tyyppi. Ja se vaatii multa edelleen tosi paljon, että alkaisin täysin tuntemattomassa seurassa vetämään jotain johtajan tms. roolia. Mitä tutummassa ja pienemmässä ryhmässä olen niin sitä parempi. Mutta samalla osaan olla myös sellainen henkilö ketä ottaa ohjat itselleen jos muiden hommista ei tule mitään. Belbinin tiimiroolitestin mukaan olen nimenomaan turhia aikailuja ja vetämättömyyttä karttava takoja eli shaper, joka turhautuu/hermostuu helposti jos asiat eivät etene sovitusti. En siis puhua pälpätä koko aikaa, vaan avaan suuni silloin kun minulla on jotakin painavaa sanottavaa ja kun haluan tuoda oman mielipiteeni esille. Nämä seikat pätevät nyt paljolti menneisyyden opiskeluaikoihin, jolloin erilaisten ryhmätöiden tekeminen oli jatkuvaa pullaa. 

Be happy with what you have while working for what you want.
- Helen Keller

Kyseiset ominaisuudet ovat olleet tiedossa jo pitkään ja viime vuoden puolella tekemäni "itsetutkistelutehtävien" tulokset pelkästään vahvistivat omaa itsetuntemustani. Ei siis ollut aivan turhaa rampata Helsingissä mentorointiohjelmassa harvasen viikko ja tulla kotiin vasta puolenyön jälkeen. Herääppä siinä sitten aamukahdeksalta silmät ristissä duuniin seuraavana päivänä. No myönnettäköön, että kesällä meni kyllä ihan muistakin syistä päivä jos toinenkin osittaisella laput-korvilla-ja-silmillä-moodilla.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan erilaisia testejä tai ihan vaikka seurapelejä, joissa tutustutaan henkilöihin hieman pintaa syvemmältä. Oppia voi uutta tai vanhaa missä paikassa tahansa. Omat luonteenpiirteeni vahvistuivat entisestään eräässä saunaillassa, jossa pohdittiin olenko minä kameleontti vai leijona. Sanottakoon vain sen, että kyllä ne on ne läheiset ihmiset jotka sut parhaiten tuntee.

Unfuckwithable:
(Adj.) When you're truly at peace and in touch
with yourself, and nothing anyone says or does bothers you,
and no negativity or drama can touch you.

Elämässä tulee vastaan hetkiä, joissa sun vaan tulee päästä irti omista rajoitteistasi päästäksesi eteenpäin. Opettele sanomaan ei, jos sulle ollaan tarjoamassa uutta tehtävää vaikka nurkkasi olisivatkin täyttyneet jo ajat sitten askareesta nimeltä tekemättömyys. Uskalla puhua muille omasta ahdistuksestani ja kaikista niistä muista asioista jotka ottavat kaaliin. Älä missään nimessä ryve ongelmissasi yksin, vaan nappaa se luuri, soita, tekstaa tai pistä muille viestiä. Kysy missä mennään, mikä boogie. Pärise, rähise tai tärise vaikka lenkkipolulla niin kuin minä. Usko pois, se helpottaa.

Moods can be contagious. Don't catch or spread a bad mood.
- Marilyn Suttle

1 kommentti: