torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuun mietinnät

Minun ja miljoonajukkien (eli lukuisten pienten ja vähemmän pienten huonekasvien) koti alkaa olemaan viimeistä silausta vaille valmis. Vielä kun saisi aikaseksi laittaa muutaman taulun ja verhot paikalleen, niin se olisi sitten siinä. 

Pieni luukku pienelle ihmiselle ja tämän "perintökamoille". Huoneen keskiöön on sijoitettu mummulasta saatu nojatuoli (ihan vain siksi, koska kyllästyin omaan sohvaani) ja ikkunan eteen, parhaalle paraatipaikalle kauan himottu pyöreä pöytäryhmä. Tai no pyöreähkö, siis soikea vai ovaali? Samapa tuo, mutta kulmia ei ole eikä tule. Tarkkaa ikää pöydällä ei ole, mutta kerronnan mukaan se on palvellut tarkoituksessaan jo isoisoisoisovanhempien kotosalla. Isojenkaan tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta ikää pöydällä kyllä on ja se on varma fakta se! 

Old things are better than new things,
because they've got stories in them.
- UnknownKolea ja harmaa marraskuu alkaa jo olla lopuillaan, ja talvi tekee tuloaan. Kauhean kylmää ei ole vielä tosin ollut, mutta jäänyt silti tuo lenkkeily harmittavan vähäiselle.. taas vaihteeksi :D Onneksi kohta saa/voi asettaa itselleen taas liudan tavoitteita ja haasteita ensi vuotta ajatellen. Olen ajatellut kokeilla jokaisen kuukauden kohdalla jotain erilaista. Eli kuukausi näin tai noin. Kuukauden verran sitä tai tota, siellä tai täällä. Ei välttämättä mitään täysin uutta, mutta kumminkin. Ja joskos sinne nyt yhden tai useamman urheilupykälänkin saisi sovitettua.   

Your life does not get better by chance,
it gets better by change.
- John Rohn

Pari autollista tyttöjä, ruokaa ja juotavaa. Siinä yhtälö, jonka merkeissä kulunut kuu vaihtui. 


Olimme Liesjärven kansallispuistossa, järven rannalla nököttävässä mökissä, ilman juoksevaaa vettä ja sähköjä. Sinänsä harmi, että puhelimissa oli kenttää ja virtaa, koska se oli ainoa minkä olisin tahtonut olevan toisin. Ilman niitä olisimme olleet todella kaukana kaikesta muusta maailmasta ja etenkin siitä sosiaalisesta mediasta. Mutta eiköhän tuommoinenkin eräjormailu ole jo jotakin, sillä ei kaikista ole siihen.. lähteä nyt vapaaehtoisesti kauas sivistyksestä. Paikkaan, jossa tupa pitää saada lämpimäksi ja se samainen lämpö tulee pitää yllä läpi yön, klapeja halkoen, "kipinävuoroja" vaihdellen.     


No mitä porukka sitten tekee keskellä ei mitään? Suurin osa ajasta meni tilojen lämmittämiseen (kuinka monta naista tarvitaan tulen sytyttämiseen?), ja tulta saikin olla koko ajan ainakin yksi henkilö vahtimassa, etteivät ne päässeet sammumaan. Meillä oli parhaimmillaan kolmessa paikassa rilli niin sanotusti kuumana: tuvassa, saunassa ja nuotiolla. 

Yleisen laatuajan ja hengauksen ohella syötiin ja saunottiin. Meidän porukka on hajaantunut ympäri Suomea, joten oli tosi ihana viettää aikaa taas tällä porukalla. Meidän omalla tyttöporukalla, joka on kieltämättä melko priimaa kamaa!

The clearest way into the universe
is through a forest wilderness.
- John Muir

Kiitos näppärien taitojemme tuvassa oli mukavan lämmin, mutta yöllä ehkä hieman turhankin kuuma. No, yöstä kuitenkin selvittiin ja kavereiksi saimme muutaman hassun lukin ja yhden ei-toivotun hiiren. Aamupalaksi sitten kamiinassa grillattua makkaraa ja hiirulaiselta ylijääneitä leivänkantoja. 

Tälläistä eräjormailua tulisi harrastaa vähän useammin, sillä sieltä kelpaa aina seuraavalla viikolla kyllä palata muun maailman pariin. Viikottaiseen rytmiin, aikaisiin aamuherätyksiin ja töihin.

Small things amuse small minds.
- Doris Lessing

Opinnäytetyön kirjoittamista takana kohta jo kaksi kuukautta. Rakas aika, voisitko mitenkään kulkea hieman hitaampaa? Tuntuu, että aika ei tule millään riittämään. Panikoimaan en ole silti vielä ruvennut, sillä onhan tässä silti nyt vielä jonkin verran aikaa jäljellä. Olen tähän mennessä tehnyt hommia säännöllisesti, viidesti viikossa. Herään ja vietän normaalipituisen työpäivän pääkallopaikalla, ikiomassa työhuoneessani. Tuleva viikonloppu tulee olemaan ensimmäinen laatuaan, kokonainen viikonloppu töitä.. etänä kotoa käsin. Katsoo kuinka hyvin hommat etenee kun ne raahaa kotiin. Jos ei muuta niin ainakin kämppä tulee varmasti siivottua, sen takaan.  

If you do the little things right,
the other stuff means so much more.
- Terry Taylor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti