sunnuntai 24. elokuuta 2014

Let the journey begin

Today is the day when my journey begins. After a couple of hours I'll be heading to Sweden! 


Last moments here in Finland..
Tänään se siis alkaa, minun puolen vuoden seikkailuni Ruotsiin. Muutaman tunnin päästä sitä sitten ollaan menossa laivalla veden yli Tukholmaan, josta matka jatkuu maanantaina junalla kohti määränpäätäni Uppsalaa! Yksin ei tarvitse onneksi lähteä, koska mukaan lähtevät myös mamma, mormor och moster. Hengaillaan yhdessä muutama tunti (päiväristeily siis kyseessä), jonka jälkeen minä jatkan matkaani itsekseni eteenpäin kohti uusia tuulia. 


Et koskaan tiedä kuinka korkealle voit päästä,
ellet lähde kiipeämään.
- Työkaverit

Laukut ovat melkee valmiina lähtöön, on ollut meinaan aavistuksen hidasta tuo pakkaaminen.. 
Aluksi piti lähteä rinkalla ja pienellä matkalaukulla, mutta kun mukaan pitää raahata puolen vuoden tavarat niin eihän niihin mahtunut yhtikäs mitään. Ensimmäinen pakkausyritys oli pelkkää naurua ja epätoivoa. Lopuksi ei mahtanut muuta kuin todeta, että tarvitsen isomman laukun! 

Du är ganska trevliga systerna. Trevliga träffas, 
tack och ädjö! Vi ses nästä år!
- Isompi veli

Ihme kyllä minua ei jännitä vielä juuri ollenkaan. Kamalinta on ollut vaan tuo ihmisten hyvästeleminen! Vaikka olen poissa vain sen puoli vuotta ja tulen jouluksi käymään kotona, niin ne viimeisten heihein sanominen on ollut todella haikeaa. Tulee niin ikävä kaikkia, mutta kyllä tästä selvitään! 
Pyrin päivittelemään tänne kuulumisiani suht säännöllisesti (mikäli kerkeän ja jaksan), niin pysytte sitten perässä kaikessa mitä minulle tuolla uudessa maassa oikein tapahtuukaan. Aika moni on muuten sanonut tulevansa katsomaan minua Uppsalaan ("sehän on niin lähellä ja kaikkee"), mutta saa nähdä kuinka moni sinne sitten oikeasti edes tulee vai tuleeko kukaan!?Mutta nyt näiltä näppäimiltä viimeiset heiheit kaikille. 
Tulee ikävä, joten ollaan yhteyksissä! 

Vi ses!

Med vänliga hälsningar,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti